Συνταγές από διάφορες χώρες

ΑΠΟ: kostas - Δεκ• 10•13

1. ΑΛΑΝΤΟΥΣΚΙ(ΡΩΣΙΑ)
ΥΛΙΚΑ
1 μπουκάλι Κεφίρ
2 αυγά
3 κουταλιές τσαγιού ζάχαρη
αλεύρι
σόδα
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε Κεφίρ, αυγά, 3 κουταλιές τσαγιού ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστο, προσθέτουμε και λίγη σόδα και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά καλά. Ζεσταίνουμε το τηγάνι. Με κουτάλι σούπας περνούμε το μίγμα και το τηγανίζουμε.

2. ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ (Μ.ΑΣΙΑ)
ΥΛΙΚΑ
6 μελιτζάνες
3 πιπεριές
2 πατάτες
5 κόκκινες ντομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκόρδα
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζουμε ελαφρά της μελιτζάνες και τις πιπεριές κομμένες, τις βάζουμε σε ένα ταψί. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Ρίχνουμε το μαϊντανό και τις ντομάτες τριμμένες. Βράζουν όλα μαζί για λίγα λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τις πατάτες, τη σάλτσα που είχαμε φτιάξει πάνω στις πιπεριές και τις μελιτζάνες. Τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

3,ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ(ΡΩΣΙΑ)
ΥΛΙΚΑ
6 πατάτες
3 καρότα
5 αυγά
3 μεγάλα αγγούρια τουρσί
200 γρ. βρασμένο αρακά
1 παριζάκι
μαγιονέζα
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε πατάτες, καρότα, αυγά σε αλατισμένο νερό. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια όλα τα υλικά. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπόλ, προσθέτουμε μαγιονέζα και ανακατεύουμε.

4.SOULTIASNIA(ΑΛΒΑΝΙΑ)
ΥΛΙΚΑ
 ένα φλιτζάνι άσπρο ρύζι
 1,50 λίτρα γάλα
 1,50 κιλό ζάχαρη
 2 φακελάκια κρέμα ΓΙΩΤΗΣ
 κανέλλα
 νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ένα φλιτζάνι άσπρο ρύζι και δυο φλιτζάνια νερό. Τα αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Στην συνέχεια βάζουμε 1,50 λίτρο γάλα και το αφήνουμε να πήξει. Έπειτα βάζουμε 1,50 κιλά ζάχαρη και 2 φακελάκια κρέμα ΓΙΩΤΗΣ. Μετά από 20 λεπτά το βγάζουμε και άμα θέλουμε προσθέτουμε λίγη κανέλλα.

Ναταλία Ξ

Σοφία Κ.

Σχολιάστε

Top