Σχετικά με τους πρόσφυγες

ΑΠΟ: pigi v - Δεκ• 17•15

Οι πρόσφυγες

  Καθημερινά, όπου κι αν βρισκόμαστε, ακούμε συχνά τις λέξεις πρόσφυγες και προσφυγικό πρόβλημα.

  Όλα τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται μ’ αυτό το πρόβλημα, όλοι λένε ότι προσπαθούν να βρουν μια λύση, καθώς και οι μεγάλοι αυτού του κόσμου στον οποίο ζούμε.

  Όλοι αυτοί που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη, προέρχονται από χώρες στις οποίες γίνεται πόλεμος. Είναι άνθρωποι κυνηγημένοι που αφήνουν πίσω τη ζωή τους, τους δικούς τους, για να σωθούν. Πάρα πολλοί, και ιδίως παιδιά, πνίγονται καθημερινά στην προσπάθειά τους να περάσουν το Αιγαίο και να βρουν την ελευθερία τους και μια καλύτερη ζωή. Άλλοι τους βοηθούν και τους συμπονούν και άλλοι δυστυχώς τους βλέπουν σαν ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας. Είναι όμως και εκείνοι άνθρωποι, έχουν δικαιώματα σε μια καλύτερη ζωή χωρίς φτώχεια, σε μια ζωή με αξιοπρέπεια και ηρεμία. Δεν είναι ζητιάνοι. Ζητούν απλά ό,τι τους ανήκει: μια θέση σ’ αυτόν τον κόσμο και ανθρώπινα δικαιώματα.

   Ένα προσφυγόπουλο που βγήκε στη στεριά είπε: «Κάντε κάτι να σταματήσετε τον πόλεμο στη χώρα μου, για να σταματήσουμε κι εμείς να ερχόμαστε στις δικές σας χώρες».

Ειρήνη Κ.  Ε1 Τμήμα 35ο Δ.Σ. Πατρών

Οι πρόσφυγες

   Γιατί πολλοί πρόσφυγες άραγε πηγαίνουν στην Ελλάδα; Σας απαντώ εγώ. Γιατί, καθώς η Συρία, το Αφγανιστάν, ο Λίβανος έχουν πόλεμο, οι κάτοικοι των χωρών αυτών δε νιώθουν ασφάλεια και θέλουν να φύγουν από αυτές τις χώρες για να είναι ελεύθεροι.

   Γιατί να μην έρθουν στην Ελλάδα κάποιοι άνθρωποι; Αν ήμασταν στη θέση τους, μπορεί να κάναμε κι εμείς το ίδιο. Πολλοί άνθρωποι αθώοι έρχονται κάθε μέρα στην Ελλάδα και δεν έχουν φαγητό, δεν έχουν λεφτά, αλλά το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δεν έχουν ελευθερία. Η ελευθερία είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Αν δεν έχεις ελευθερία είσαι χαμένος. Θα μπορούσαμε στην Ελλάδα να φτιάξουμε ένα μέρος για τους πρόσφυγες. Εκεί θα μπορούσαμε να τους δώσουμε στέγη, φαγητό αλλά και αγάπη σε όλους αυτούς τους φοβισμένους, θλιμμένους ανθρώπους, που όλοι εμείς πρέπει να στηρίξουμε.

Γιάννης Μπεχράκης-reuters

Γιάννης Μπεχράκης-reuters

Βικτώρια Μπ. Ε1 Τμήμα 35ο Δ.Σ. Πατρών

Σχολιάστε

Top