ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ- ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ

ΑΠΟ: kostas - Νοε• 26•14
Το βιβλίο μας μιλάει για έναν επιστήμονα και ένα νεαρό παιδί, οι οποίοι ζουν μαζί σε ένα διαμέρισμα στην Ισλανδία. Όμως η ζωή τους θα αλλάξει όταν ένα έγγραφο θα γίνει η αφορμή, να ξεκινήσουν ένα φανταστικό ταξίδι στα έγκατα της Γης. Όμως ο κίνδυνος, θα τους παραμονεύει σε κάθε τους βήμα.

 Το ταξίδι ξεκινά χάρη στην επιμονή του καθηγητή ορυκτολογίας Όττο Λίντενμπροκ, να κατορθώσει αυτό που ποτέ κανείς δεν κατόρθωσε: να προχωρήσει και να φτάσει ως το κέντρο της γης. Μαζί του, ο ανιψιός του Άξελ, που άθελά του γίνεται πρωταγωνιστής της περιπέτειας και ένας μισθωμένος Ισλανδός οδηγός, ο Χανς. Η ανακάλυψη ξεκινά από τον κρατήρα ενός ανενεργού ηφαιστείου στην Ισλανδία.

Οι τρεις τους θα κατέβουν μέσα από κρατήρες ηφαιστείων και υπόγειες στοές, θα συναντήσουν υπόγειους ποταμούς και θάλασσες, αλλά και προϊστορικά τέρατα  που δεν είχε αντικρύσει ποτέ ανθρώπινο μάτι. Θα διανύσουν χιλιάδες χιλιόμετρα, θα περάσουν μια τρομερή καταιγίδα και θα ζήσουν την έκρηξη ενός ηφαιστείου εγκλωβισμένοι μέσα στον κρατήρα του.

Τελικά καταφέρνουν να βρουν μια έξοδο από τον υπόγειο κόσμο μέσα από ένα ηφαίστειο στην Ιταλία.
 Δημήτρης Ντ.

Σχολιάστε

Top