ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

ΑΠΟ: kostas - Δεκ• 10•13

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε μια φτωχή οικογένεια και την περίοδο αυτή έρχονταν τα Χριστούγεννα. Η οικογένεια ήταν πολλή φτωχή και δεν είχαν χρήματα να πάρουν δέντρο, ούτε στολίδια και υλικά για να φτιάξουν γλυκά για τα Χριστούγεννα. Οι γονείς και τα παιδιά ήταν πολύ λυπημένοι, ειδικά τα παιδιά έκλαιγαν γιατί οι γονείς τους δεν είχαν την δυνατότητα να τους πάρουν δώρα για τα Χριστούγεννα. Ένα βράδυ όλοι η οικογένεια ήταν στο σαλόνι και συζητάγανε τι θα κάνουν τα Χριστούγεννα που δεν έχουν χρήματα να πάνε ένα μικρό οικογενειακό ταξίδι.
Εκείνη την στιγμή όταν το συζητάγανε εμφανίστηκε μια όμορφη νεράιδα και η οικογένεια πετάχτηκε επάνω αλλά η νεράιδα τους καθησύχασε με όμορφα λόγια και μια προειδοποίηση. Ξαφνικά εξαφανίστηκε και η οικογένεια ηρέμισε και έκατσε στον καναπέ. Μετά από λίγη ώρα τα παιδιά κοιμήθηκαν μαζί με αυτά και οι γονείς τους.
Την επόμενη μέρα τα παιδιά παρακαλούσαν τους γονείς να πάνε μια βόλτα. Στην αρχή αρνήθηκαν αλλά λίγη ώρα μετά δέχθηκαν. Μόλις είχαν έρθει τα Χριστούγεννα και η οικογένεια πήγε στην πόλη και είδε βιτρίνες στολισμένες γιορτινά και ένα τεράστιο δέντρο στη μέση της κεντρικής με πολλά στολίδια και λαμπάκια. Τα παιδιά δεν θέλανε να φύγουν γιατί τους άρεσε πολύ στη πόλη. Αλλά ο πατέρας ήθελε να φύγει και οι υπόλοιποι ακολούθησαν.
Όταν μπήκαν στο σπίτι τους άνοιξαν τα φώτα και είδαν το σπίτι τους στολισμένο με χριστουγεννιάτικο δέντρο και καινούργια έπιπλα. Η τραπεζαρία ήταν γεμάτη φαγητά, κεριά. Κάτω από το δέντρο υπήρχαν πολλά δώρα για τα παιδιά και σε ένα κουτί με πολλά χρήματα για τους γονείς και τα παιδιά. Τότε εκείνη τη στιγμή όλη σκέφτηκαν τη καλή νεράιδα.
Η μητέρα εκείνη τη στιγμή γεμάτη χαρά πήρε τηλέφωνο τους συγκενείς για να γιορτάσουν όλη μαζί τα Χριστούγεννα. Δεν ήταν όμως μόνο αυτή η έκπληξη. Όταν τελειώσανε το δείπνο ο πατέρας βρήκε στο καλάθι κάτι κλειδιά αυτοκινήτου. Βγήκε λοιπόν έξω και είδε ένα αμάξι, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου με τα κλειδιά και βρίκε επάνω στην θέση του οδηγού ένα γράμμα πού σίγουρα ήταν από την καλή νεράιδα. Μετά από λίγο η οικογένεια πήγε με το καινούριο πλέον αυτοκίνητα στα χιόνια για χιονοπόλεμο.
Άντζελα Μ. , Ελίνα Τ

images

Σχολιάστε

Top