Τα νέα του 50ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών

ΑΠΟ: Διαχειριστής - Μάι• 24•15

Στις 27/02 στα πλαίσια του προγράμματος για τον ανθρώπινο εγκέφαλο, επισκέφθηκε το σχολείο μας η καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας, του Πανεπιστημίου Πατρών, η κ. Μαργαρίτα Μαριγούλα, η οποία μίλησε στους μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων για διάφορα θέματα όπου αφωρούσαν τον εγκέφαλο.

Στις 04/03 το απόγευμα στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με θέμα « Αδέρφια: συγκρούσεις, αγάπη, συνύπαρξη στην καθημερινότητα της οικογένειας. Το θέμα συζήτησε με τους γονείς η κ. Γιάννα Ζορμπά η οποία είναι κοινωνική λειτουργός και επιστημονικά υπεύθηνη του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας.

Στις 22/03 στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, η Ε΄ τάξη του σχολείου μας συμμετείχε σε σχολική ημερίδα ενημέρωσης για τον εγκέφαλο. Η εκδήλωση ήταν μέρος μίας διεθνής εκστρατείας πληροφόρησης για την έρευνα του Νευρικού Συστήματος. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της συντονίστριας της δράσης, κας Μαργαρίτη Μαριγούλας, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών και τακτικό μέλος της European Dana Alliance for the Brain.Τις σχολικές παρουσιάσεις άνοιξαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας, οι οποίοι με τη βοήθεια του δασκάλου τους, κου Πιζολίνα Αθανάσιου, παρουσίασαν ένα βίντεο που έφτιαξαν για τον εγκέφαλο, μια εικόνα animation με φωνή δική τους και έπαιξαν και ένα μικρό σκετσάκι με θέμα το δεξί και το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου.

Την γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, φέτος ετοίμασε η ΣΤ΄ τάξη με τους μαθητές της, τους δασκάλους της,τον μουσικό του σχολείου μας και την δασκάλα της θεατρικής αγωγής. Οι μαθητές της ΣΤ’ ταξης παρουσίασαν το έργο «Ελεύθεροι Πολιορκοιμένοι» του Διονύσιου Σολωμού  στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μεσολογγίου και την παρακολούθησαν εκτός από τους μαθητές του σχολείου μας και τους γονείς τους, μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης του Μεσολογγίου. Οι μαθητές μας συνδύασαν την εμφάνισή τους στο Μεσολόγγι με εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πινακοθήκη του Μεσολογγίου και στον Κήπο των Ηρώων. Την επόμενη ημέρα, 24 Μαρτίου, η ίδια γιορτή παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, για τους μαθητές και τους γονείς που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στο Μεσολόγγι. Η γιορτή μας έληξε με παραδοσιακούς χορούς, στο προαύλιο του σχολείου μας, από τους μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων.

Ο τελικός του Πρώτου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής «Η δική μου πόλη» που διοργανώθηκε από την WRO Hellas πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου 2015 στο κλειστό γυμναστήριο των εγκαταστάσεων της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Αθήνα. Η ομάδα του σχολείου μας, με το έργο της «Ο Φάρος της Πάτρας», έλαβε μέρος στην τελική φάση αυτού του διαγωνισμού, αφού είχε ήδη προκριθεί στις 25 καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα.

Στις 02/04 η ΣΤ’ τάξη συμμετείχε στον 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ υπήρξε η δυνατότητα τα παιδιά να παρουσιάσουν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής.

Στις 02/04 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου επισκέφθηκε το σχολείο μας μία θετρική ομάδα και έπαιξαν στους μαθητές των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων μία παιδική παράσταση με τίτλο «Η αλεπού, ο κόκορας και ο μπούφος».

Στις 03/04 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οι μαθητές του Ε1 παρουσίασαν στον διαδραστικό πίνακα, στους μαθητές του σχολείου μας, διάφορα ψηφιακά παραμύθια που έφτιαξαν, ενώ οι μαθητές του Ε2 διάβασαν διάφορες πληροφορίες και μεγάλα λόγια για το βιβλίο και μας έδειξαν μια ακροστοιχίδα που έφτιαξαν με θέμα το βιβλίο.

Στις 23/04 οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Ε΄ τάξης, παρουσίασαν στο αμφιθέατρο του σχολείου μας μια ταινία μικρού μήκους για το θέμα της Κύπρου, που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά, καθώς και δικές τους αφίσες, ποιήματα και μηνύματα για την κατοχή της Κύπρου σύμφωνα με το πρόγραμμα όπου συμμετείχε «Κύπρος: 1974-2014, 40 χρόνια – Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ…».

Στις 24/04 οι μαθητές των μικρών τάξεων παρακολούθησαν Θέταρο Σκιών από τον μικρό μαθητή της Α’ τάξης, Θανάση, ο οποίος παρουσίασε την παράσταση «Ο Καραγκόζης και τα 80 εντάλματα».

Στις 06/05 το σχολείο μας διοργάνωσε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη του συμμαθητή μας, Βαγγέλη, του οποίου χάσαμε πριν από λίγο καιρό.

Στις 08/05 η Ε’ τάξη επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό Μυκηναϊκό Χώρο Βούντενης, όπυ εκεί έγιναν μικροί αρχαιολόγοι καθώς έσκαψαν και ανακάλυψαν διάφορα αντικείμενα.

Επίσης στις 08/05 οι μαθητές της Β΄τάξης παρουσίασαν στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου μία παρουσίαση με θέμα τη Γιορτή της Μητέρας.

                                                     Συντάκτες: Χαριτίνη Σ. και Ανδρομάχη Σ.

 IMG_20150314_124221931

Σχολιάστε

Top