Τα νέα του 50ου

ΑΠΟ: Διαχειριστής - Φεβ• 27•15

Τι έγινε στο σχολείο μας, το 50ο Δημοτικό, από το προηγούμενο τεύχος μέχρι τώρα:

Στις 22/12/14 στο αμφιθέατρο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή από τους μαθητές της Α’ τάξης.

Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα το σχολείο μας συγκέντρωσε σακούλες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Χαμόγελο του Παιδιού.

Οι μαθητές της Β’ τάξη στις 12/01 παρουσίασαν στους υπόλοιπους μαθητές πώς προγραμματίζουμε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι στα πλαίσια του εορτασμού της
Παγκόσμιας Εβδομάδας Κώδικα.

Στις 20/01 πραγματοποιήθηκε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής σε συνεργασία με την εταιρία DOLE. Μας μίλησε μία διατροφολόγος για τις μπανάνες και για
άλλα φρούτα, μας έδειξε ένα βίντεο και μέτα μοίρασαν μία μπανάνα και ένα φυλλάδιο σε κάθε μαθητή.

Στις 21/01το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ανοιχτή εκδήλωση για γονείς κια εκπαιδευτικούςμε θέμα «Η μελέτη των μαθητών στο σπίτι». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, ο κ. Καραντζής Ιωάννης. Επίσης την εκδήλωση παρακολούθησε ο Σχολικός Σύμβουλος Αγγελόπουλος Ηρακλής.

Στις 20/01 οι μαθητές του σχολείου μας μαζεύτηκαν στο αμφιθέατρο και κόψαμε τη βασιλόπιτα, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Όλοι πήραν από ένα κομμάτι όμως οι τυχεροί που βρήκαν το φλουρί είχαν δώρο ένα βιβλίο.

Στις 27/01 στα πλαίσια του προγράμματος «Ενέργεια – Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών, οι μαθητές της Ε’ τάξης παρακολούθησαν την παρουσίαση όπου είχαν ετοιμάσει τρεις επιστήμονες.

Στις 30/01όοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παραβρέθηκαν στον ναό του Αγίου Ελευθερίου. Έπειτα από τον εκκλησιασμό παρακολουθήσαμε μία εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες, όπου ετοίμασαν οι μαθητές της Γ΄και της ΣΤ΄τάξης.

Στις 12/02, την Τσικνοπέμπτη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έψησε σουβλάκια, όπου έφαγαν οι μαθητές.

Στις 17/02 οι μαθητές της Ε΄τάξης πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο Πατρών στα πλάισια του προγράμματος «Ρωμαϊκή Πάτρα». Στην επιστροφή επισκέφτηκαν και τη Ρωμαϊκή Γέφυρα.

Tο σχολείο μας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα «Αναπτύσσοντας τη Λογική Σκέψη με το Σκάκι», μάλιστα, η διευθύντρια του σχολείου μας, κ. Αγγελική Πολυδώρου και ο δάσκαλος της Β’ τάξης, κ. Νικόλαος Μακροδήμος συμμετείχαν πρόσφατα στο πρόγραμμα αυτό σε ένα σχολείο της Ιρλανδίας.

Στις 20/02 την 5η και την 6η ώρα τα τμήματα Γ1 , Γ2 και Ε1 χόρεψαν παραδοσιακούς  χορούς και ύστερα ακολούθησε χορός με καρναβαλικά τραγούδια για όλους τους
μαθητές.

Συντάκτες: Χαριτίνη Σ. και Ανδρομάχη Σ.

apo154 b153 pp2

 

3 Comments

  1. Ο/Η Εβελίνα λέει:

    Γέλια και χορό που ρίξαμε εκείνη την ημέρα!!!!!

  2. Ο/Η Πηνελόπη λέει:

    Πολύ ωραία!!! Μπράβο!!!

Σχολιάστε

Top