Τα περσινά μου Χριστούγεννα -Χριστουγεννιάτικο παραμύθι

xristougenna

Πέρυσι τα Χριστούγεννα πέρασα πολύ ωραία .Στολίσαμε το δέντρο κι όλο το σπίτι με πολλά στολίδια. Κάτω από το δέντρο φτιάχνουμε μια τεράστια φάτνη. Γύρω γύρω περνάει το τρενάκι του Αι- Βασίλη . Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα κάνουμε πάρτυ, γιατί η αδελφή μου έχει τα γενέθλιά της. Έρχονται πολλές φίλες μας , παίζουμε και χορεύουμε. Την ώρα της τούρτας έρχεται ο Αγιος – Βασίλης και μοιράζει δώρα σε όλα τα παιδάκια. Σ΄ εμένα και τις αδελφές μου έφερε ένα πανέμορφο παπαγαλάκι!!! Την ονομάσαμε Έλλη. Παραμονή Πρωτοχρονιάς εγώ και οι αδελφές μου βγήκαμε για πρώτη φορά να πούμε τα κάλαντα. Στην αρχή ντρεπόμουνα λίγο αλλά έπειτα μου άρεσε και θα ήθελα να το ξανακάνω και φέτος. Το βράδυ της παραμονής έρχονται οι συγγενείς στο σπίτι μας και γλεντάμε. Έρχεται πάλι ο Αι- Βασίλης και ξαναμοιράζει δώρα σε όλους . Τα α περσινά μου Χριστούγεννα τα πέρασα ονειρεμένα. Εύχομαι να είναι το ίδιο ωραία και φέτος!!!
Δήμητρα Γκ.

Χριστουγεννιάτικο παραμύθι

Μια  φορά  κι   έναν  καιρό   έφτανε  η   πρωτοχρονιά  αλλά  ο  Α’Ι”   Βασίλης   δεν  είχε  ετοιμάσει  τα  δώρα .Την  άλλη  μέρα  είπε  Ο  Αϊ”  Βασίλης:  <<Δεν  γίνεται  να  φτιάξουμε  τα  δώρα  σε τόσο λίγο χρόνο>>  Τα  παιδιά  στενοχωρήθηκαν   πολύ  αλλά  είχαν μία ελπίδα  ότι  δεν  θα  τα άφηναν   έτσι. Την  άλλη  μέρα  είπαν   τα  ξωτικά  : <<Πρέπει να προλάβουμε, τα παιδιά δεν μπορούν να μείνουν χωρίς δώρα>> . Έτρεξαν λοιπόν στην αποθήκη που είχαν μείνει μερικά δώρα από την προηγούμενη χρονιά, τα άνοιξαν και τα χώρισαν σε μικρότερα κουτιά . Αν δηλαδή σε ένα κουτί υπήρχαν δύο κούκλες τις μοίρασαν σε δύο κουτιά, αν  υπήρχαν δέκα βόλοι τους μοίρασαν σε δύο σακουλάκια από πέντε βόλους το καθένα.
Έτσι  το κάθε παιδάκι εκείνη τη χρονιά που τα πράγματα ήταν δύσκολα, πήρε ένα μικρότερο δωράκι αλλά όλα τα παιδάκια ήταν χαρούμενα γιατί κανένα δεν έμεινε χωρίς δώρο.
Ελεάννα  Κ.

xristougenna

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης