Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα

ΑΠΟ: kostas - Δεκ• 10•13

Κόντευαν Χριστούγεννα και όλα στο σπίτι του Χρήστου ήταν ντυμένα στα κόκκινα, στα λευκά και στα πράσινα.
Υπήρχε όμως ένα μικρό πρόβλημα, ο Χρήστος δεν πίστευε στα Χριστούγεννα και στον Αϊ- Βασιλη. Έβλεπε τα άλλα παιδιά να παίζουν έξω στο χιόνι και αυτός ζύλευε πολύ.
Αντίθετα στο χωριό του Αϊ- Βασιλη, στη Λαπωνία τα ξωτικά δούλευαν ασταμάτητα μέρα και νύχτα για να φτιάξουν όλα τα παιχνίδια που ζητούσαν τα παιδιά.
Ο Χρήστος άκουσε τη γνώμη των άλλων παιδιών και έγραψε και αυτός ενα γράμμα για τον Αϊ- Βασιλη, που του ζητούσε να του φέρει ενα mp4. Όμως το γράμμα του έφτασε πολύ αργά στα χέρια του Αϊ- Βασιλη και τον ξωτικών.
Ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο Χρήστος δεν ήταν σίγουρος αν θα έπαιρνε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αυτό που ήθελε.
Καθώς πήγε να κλείσει τα μάτια του άκουσε θορύβους στο σαλόνι.
Και τι να δει, ήταν ο Αϊ- Βασιλης μαζί με τους ταράνδους του και τρία απο τα ξωτικά του. Ο Χρήστος δεν πίστευε στα μάτια του!
Όταν ο Αϊ- Βασίλης κατάλαβε ότι τον είχαν δει, ανέβασε το Χρήστο στο έλκηθρό του για να το βοηθήσει να μηράσει τα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου.
Ταξίδευψαν σε όλα τα μέρη του κόσμου, στην Ευρώπη, στην Ασία, στη στην Αμερική , στην Αυστραλία και στην Αμερική.
Ο Χρήστος ρώτησε τον Αϊ- Βασίλη αν θα έπερνε το δώρο που ήθελε πραγματικά και εκείνος του είπε:
- Το δώρο που θες πραγματικά είναι μέσα στην καρδιά σου και δεν είναι τα παιχνίδια, τα ρούχα και τα πράγματα που θέλετε εσεις τα παιδιά.
- Νομίζεις πως όλα τα γράμματα που παίρνω μιλούν για παιχνίδια; Κάνεις λάθος μικρέ μου, μερικά από τα οχτακόσια τρισσεκατομύρια γράμματα που παίρνω κάθε χρόνο μιλούν για παιχνίδια;
-Όμως αν δε μιλάνε για παιχνίδια για τι μιλάνε; ρώτησε ο Χρήστος.
Ο Αϊ- Βασίλης συνέχισε…
-Μερικά παιδια στη Συρία ζητάνε να σταματήσουν οι πόλεμοι στη χώρα τους, στην Αφρική τα παιδιά ζητάνε να έχουν πιο πολύ νερό, στην παγωμένη Αλάσκα ζητούν να μην είναι τόσο σκοτεινά το χειμώνα.
-Πο, πο δεν το ήξερα ότι τα προβλήματα των παιδιών στον κόσμο ήταν τόσα πολλά!!! είπε ο Χρήστος ξαφνιασμένος.
-Κι όμως έτσι είναι, είπε ο Αϊ- Βασίλης.
Όταν τελείωσε το μοίρασμα των δώρων, κόντευε να ξημερώσει. Ο Αϊ- Βασίλης πήγε το Χρήστο σπίτι του και του ευχήθηκε καλή χρονιά και ο Χρήστος τον αποχερέτησε και αυτός με τη σειρά του.
Τότε ο Χρήστος κατάλαβε ότι το δώρο που του έδωσε ο Αϊ- Βασίλης ήταν αυτό το ταξίδι με το έλκηθρό του, αλλά και ότι το γνώρισε.
Ήταν σίγουρος πως αυτό το ταξίδι θα του έμενε αξέχαστο και πως δε θα το έλεγε σε κανέναν.
Ο Χρήστος κοίταξε το ρολόι, κόντευε σχεδόν εφτά το πρωί, πήγε γρήγορα στο κρεβάτι του και έκανε πως κοιμόταν.
Λίγο αργότερα σηκώθηκαν οι γονείς του και τότε σηκώθηκε και αυτός.
Η μαμά του κοίταξε κάτω από το δέντρο και είδε πως δεν υπύρχε τίποτα εκτός από τα δώρα που είχε αγοράσει αυτή στο γιο της και τότε του είπε:
- Φαίνεται γιε μου, πως ο Αϊ- Βασίλης δεν επισκέφτηκε το σπίτι μας φέτος.
Και ο Χρήστος της απάντησε:
- Δεν πειράζει μαμά, μερικά παιδιά στον κόσμο χρειάζονται πιο πολύ τα δώρα από τον Αϊ- Βασίλη από ότι εγώ, της απάντησε.
Ο Χρήστος είχε καταλάβει το νόημα των Χριστουγέννων και είμαι σίγουρη πως του χρόνου ο Αϊ-Βασίλης θα του έφερνε ένα δώρο που θα το εκτημούσε πάρα πολύ και δε θα το άφηνε να πάει χαμένο.

τέλος
Βασιλική Κ.

Σχολιάστε

Top