Το καρναβάλι των μικρών

ΑΠΟ: pigi v - Φεβ• 27•15

Η Κυριακή, 15/02/2015, ήταν μια ημέρα ιδιαίτερη για μένα. Το πρωί ξύπνησα νωρίς νωρίς περιμένοντας με αγωνία την ώρα να έρθει, για  να φορέσω τη στολή μου και μαζί με τον αδελφό μου να πάμε στην παρέλαση για το καρναβάλι, το ραντεβού μας ήταν στην πλατεία Ομονοίας.

Όταν φτάσαμε εκεί, ήταν μαζεμένοι  πολλοί συμμαθητές μου, εντυπωσιάστηκα, μικροί καρναβαλιστές παντού, απίστευτα χρώματα, φανταστικές στολές, η μουσική στο τέρμα. Πραγματικά ένιωσα πολύ ωραία και είπα μέσα μου:

Πατρινό καρναβάλι για πάντα, έλα να μάθεις τι θα πει πατρινό,

όπως λέει και το τραγούδι!!!

Θέλω να σας περιγράψω την εμπειρία μου όπως ακριβώς την έζησα : Σήμερα νομίζω πως είναι μαζεμένα  εδώ, στην πλατεία,  όλα τα παιδιά της πόλης, χιλιάδες μικροί καρναβαλιστές από όλα τα σχολεία της Πάτρας, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, από  φροντιστήρια,  σχολές χορού, με πολύχρωμες στολές και φανταστικά σχέδια, κάθε μικρός καρναβαλιστής.

Περιμετρικά η πλατεία είναι γεμάτη με άρματα, η μουσική δυνατή, με καρναβαλικά τραγούδια. Είναι έτοιμα όλα για να ξεκινήσει η παρέλαση, από τα μεγάφωνα ανακοινώνουν τα ονόματα και τον αριθμό των γκρουπ για να πάρουν  θέση για την παρέλαση.

Περιμένω  με αγωνία να ακούσω τη σειρά μας, το νούμερο 52 με θέμα Παπουτσωμένος Γάτος, μια μεγάλη ομάδα , ντυμένοι όλοι καρναβαλικά με την ίδια υπέροχη στολή σε διάφορες αποχρώσεις, γεμάτοι ενέργεια, όρεξη και όλοι με τον ίδιο σκοπό, να τρέξουμε, να χορέψουμε, να γελάσουμε και προπάντων να καρναβαλίσουμε.

Και να ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε την παρέλαση, όλο το γκρουπ είναι έτοιμο και σιγά σιγά ξεκινάμε. Έχω άγχος, αλλά στα πρώτα κιόλας  βήματά μας το έχω ξεχάσει . Η ξεγνοιασιά και η διασκέδαση είναι δύο λέξεις που με εκφράζουν αυτή την στιγμή.  Σε όλη τη διαδρομή εκείνο που με εντυπωσίασε ήταν ο κόσμος που υπήρχε δεξιά και αριστερά στα πεζοδρομία και συμμετείχε και αυτός με τη σειρά του χορεύοντας και τραγουδώντας με  πολύ κέφι, αμέτρητοι φωτογράφοι, κάμερες από τηλεοπτικά κανάλια, όλα τέλεια καιφέτος το καρναβάλι θα μου μείνει  αξέχαστο !!!!!

Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως νιώθω τυχερή που ζω σε αυτή την πόλη και πραγματικά θα ήθελα έστω και για μια φορά, αν ήταν δυνατόν, να μπορούσαν και άλλα παιδάκια από άλλα μέρη της Ελλάδας να έρθουν και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού !!!!.

Κατερίνα Κ. Γ1  35 Δ. Σ.

4 Comments

  1. Ο/Η annamaria λέει:

    είναι πολύ ωραία μπράβο σας

  2. Ο/Η πετρος λέει:

    Πάρα πολλή ωραίο Πέτρος 50 δημοτικό

  3. Ο/Η giorgos kai panagiotis λέει:

    Και του χρόνου

Σχολιάστε

Top