Το Ταχυδρομείο

ΑΠΟ: kostas - Δεκ• 10•13

Την παρασκευή 18 Οκτωβρίου του 2013 η Γ΄ τάξη του 11ου δημοτικού σχολείου πήγε εκδρομή στα ΕΛ.ΤΑ. δηλαδή στα Ελληνικά Ταχυδρομεία στην Μαιζώνος.
Μόλις άνοιξε η πύλη του σχολείου στην Ρήγα Φεραίου τα παιδιά πιάστηκαν χέρι-χέρι σε δυάδες. Μαζί με την δασκάλα και την γυμνάστρια πέρασαν το δρόμο. Τα παιδιά μόλις βρέθηκαν έξω από το ταχυδρομείο έβγαλαν ένα μεγάλο ήχο θαυμασμού και προχώρησαν μπροστά. Η μεγάλη πόρτα είχε πολύ κόσμο. Η δασκάλα πήρε 10 παιδιά και τα έβαλε να καθίσουν στις καρέκλες. Τα υπόλοιπα παιδιά μοιράστηκαν καρέκλες με τους φίλους τους, και άλλα κάθισαν όρθια.
Σε λίγο ήρθε μια κυρία με γυαλιά.
- Γεια σας, είπε, νομίζω είσαστε η τρίτη τάξη η οποία θα επισκεφτεί το ταχυδρομείο μας.
- Ναιαιαιαιι απάντησαν όλοι με μια φωνή. Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα. Έμαθαν που θα βάζουν στο φάκελο το όνομα του αποστολέα και του παραλήπτη. Του αποστολέα το βάζεις πάνω αριστερά, και του παραλήπτη κάτω δεξιά. Το γραμματόσημο πάνω-πάνω ανάμεσα στα δυο ονόματα.
Είδαν πως ταξιδεύει ένα γράμμα. Αφού έφτιαξαν ένα γράμμα για την δασκάλα τους το έβαλαν στην ΤΟΠΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ. Αν είναι έξω από την ΕΛΛΑΔΑ στην ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ. Ε, και αν είναι μέσα στην ΕΛΛΑΔΑ όμως οπωσδήποτε στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ.
- Μπορεί όμως να σας έχει μείνει μια απορία. Γιατί λέγεται: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ»; Κοιτάξτε… Όταν είσαι στην ίδια περιοχή ή γειτονιά με αυτόν που θα στείλεις το γράμμα σου, είσαι τοπικά, δηλαδή εκεί που μένεις και εσύ.
Έπειτα έκαναν σειρά να πάνε βαθιά μέσα στο ταχυδρομείο όπου είδαν έναν κύριο να τους χαμογελάει. Δίπλα ήταν πολλές κλούβες και τρεις σακούλες, εκεί συλλέγουν τα γράμματα και αφού τα βάλουν στις κλούβες τα τοποθετούν στο φορτηγό και τα μοιράζουν στα γραμματοκιβώτια. Έτσι λοιπόν τα παιδιά έκαναν και πάλι σειρά, βλέποντας ότι ο κύριος ήρθε και τους είπε:
- Παιδιά κοιτάξτε με λίγο. Για να παραδώσουμε ένα γράμμα πρέπει να έχουμε σφραγίσει με αυτήν εδώ την σφραγίδα.
- Θέλω να σφραγίσετε εσείς παιδιά τα γράμματα.
Όλα τα παιδιά έβαζαν μελάνι και πλαφ …σφράγιζαν. Στη συνέχεια η κυρία τους θύμισε ότι πρέπει να έχουν οπωσδήποτε ταυτότητα για να παραλάβουν ένα δέμα. Έπειτα πήγαν σε ένα χώρο με πολλά γραφεία. Σε ένα από αυτά είχε ένα μεγάλο υπολογιστή. Η κυρία εξήγησε ότι θα έδειχνε γραμματόσημα στον υπολογιστή, τους έδειξε μετά ένα χοντρό άλμπουμ που μέσα είχε γραμματόσημα. Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα. Είδαν δεκάδες πολύχρωμα γραμματόσημα. Πολλά γραμματόσημα. Άλλα με τους θεούς του Ολύμπου, με τον καραγκιόζη, χριστουγεννιάτικα, παλιά με 2 και 5 δραχμές, ακόμη και με μύθους του Αίσωπου. Μετά είδαν την έκθεση της 28ης Οκτωβρίου. Ακόμα και αν δεν είχαν χρώμα ήταν φανταστικά.
Στο τέλος η κυρία τους χάρισε τα δικά τους γραμματόσημα. Όλοι πέρασαν υπέροχα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΑΝΔΡΙΑΝΑ Π.

κατάλογος1

Σχολιάστε

Top