Χριστούγεννα για όλους!

ΑΠΟ: pigi v - Δεκ• 10•13

    Επιτέλους Χριστούγεννα! Όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία τις μέρες αυτές. Η ωραιότερη γιορτή του χρόνου ήρθε για να γεμίσει με αγάπη τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Τέτοιες μέρες οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι χαρούμενοι και μονιασμένοι. Είναι όμως όλοι;

    Σε κάποιους ανθρώπους η μοίρα δεν έχει φερθεί πολύ καλά. Εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι μόνοι χωρίς σπίτι, χωρίς φαγητό, χωρίς μέλλον. Είναι οι άνθρωποι αυτοί που η ζωή τούς έδειξε το χειρότερό της πρόσωπο. Είναι τα πραγματικά θύματα της οικονομικής κρίσης που υπάρχει στη χώρα μας. Τέτοιες μέρες, αντί να βρίσκονται με άτομα που αγαπούν και τους αγαπούν, έχουν κάνει σπίτι τους άλλοι ένα παγκάκι κι άλλοι ένα χαρτόκουτο περιμένοντας το θαύμα των Χριστουγέννων, μια γλυκιά κουβέντα που θα τους κάνει να νιώσουν καλύτερα και να ξεχάσουν τις δύσκολες ώρες μοναξιάς που περνούν. Η ζωή τους είναι ένας αγώνας επιβίωσης από το πρωί ως το βράδυ. Στέκια τους είναι οι τελειωμένες λαϊκές και οι κάδοι των σκουπιδιών που βρίσκονται έξω από τα μεγάλα εστιατόρια. Τριγυρίζουν σε σταθμούς τρένων και σε μικρά δρομάκια ψάχνοντας ένα μέρος για να περάσουν τη νύχτα. Η μόνη τους ελπίδα είναι η Εκκλησία, η οποία διοργανώνει συσσίτια βοηθώντας τους Δυστυχώς αυτές οι εικόνες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής.

    Γι”  αυτό κι εμείς ας μην τους ξεχάσουμε και ας προσπαθήσουμε να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις μέρες αυτές. Δίνοντάς τους, έστω και λίγο, από τα αποθέματα αγάπης που έχουμε μέσα μας θα τους βοηθήσουμε σημαντικά. Ένα πιάτο φαγητό, λίγα ζεστά ρούχα, ένα μέρος για να κοιμηθούν, θα είναι ένας θησαυρός γι” αυτούς. Με το να είμαστε κοντά τους αυτές τις γιορτινές μέρες θα τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν , έστω και για λίγο, τα προβλήματά τους.

Από Καλλιόπη Ξ.

Χριστούγεννα στον κόσμο

Το δέντρο θα στολίσουμε

με μπάλες και λαμπάκια

χαρά να μας χαρίσουνε

σε όλα τα παιδάκια.

Χριστούγεννα θα έρθουνε

για όλο τον κόσμο τώρα

εμείς όμως θα θέλαμε

μία χαρούλα τώρα.

Χριστούγεννα μη ζήσουνε

άνθρωποι στους δρόμους

γιατί δε θα μας άρεσε

το κρύο μες στους τρόπους.

Από Λουκά Χ.

Σχολιάστε

Top