Όταν το νερό κοιμάται…(Δ΄τάξη)

ΑΠΟ: kostas - Δεκ• 10•13

Το νερό κοιμάται μια ώρα κάθε νύχτα, στα ποτάμια, στις λίμνες, στις πηγές, όπου κι αν βρίσκεται.

Αν θελήσω να το ξυπνήσω…

Θα του τραγουδήσω με την πιο γλυκιά φωνούλα που μπορώ κι αν δεν ξυπνήσει θα του πετάξω ένα μικρό βοτσαλάκι, που θα κάνει κύκλους γύρω γύρω. Ελπίζω μόνο, να έχει χορτάσει τον ύπνο του και να μην ξυπνήσει αγριεμένο, όλο κύματα και πλημμυρίσει τον τόπο.
Αγγελική Γ.

Θα ήταν ποτάμι. Θα πήγαινα κοντά του και θα έκανα βουτιά. Θα μπορούσα να του πετάξω και μια πέτρα. Φαντάζομαι όμως πως θα ήταν νύχτα και θα είχε λουλούδια. Όταν θα το ξυπνούσα θα άρχιζε να κυλάει. Θα έβγαινε ένα νευριασμένο πρόσωπο από το νερό και θα μου έλεγε: « γιατί με ξύπνησες;».Και τελειώνοντας την κουβέντα του, μια ρουφήχτρα θα με ρούφαγε.
Κι εκεί που θα βρισκόμουν, θα ήταν ένα σπασμένο καράβι. Παράξενο θα μου φαινόταν . «Τι γυρεύει το καράβι στο ποτάμι;»,θα αναρωτιόμουν.
Μα βέβαια! Ήταν το καράβι του Οδυσσέα. Μέσα στο καράβι θα υπήρχαν παντού ασπίδες, ακόντια και κράνη. Ξάφνου, θα εμφανιζόταν ο Οδυσσέας και θα μου έλεγε: « γεια!».
Αντώνης Γ.

Θα κάνω μια βουτιά και θα βγω πάλι έξω να συνεχίσω τον ύπνο μου. Θα ονειρευτώ ότι ταξιδεύω σ΄ έναν κόσμο γεμάτο νερά, θα μπορώ να μιλώ με τα ψάρια και θα ανασαίνω κανονικά..
Αποστόλης Μπ.

Θα του κάνω ένα απλό χαϊδέματάκι κι αν δεν ξυπνήσει θα του ρίξω μια πέτρα. Έτσι θα μπορέσω να πιω νερό επιτέλους!
Γεωργία Κ.

Θα βάλω κεράκια γύρω γύρω από τη λιμνούλα, θα μαζέψω ροδοπέταλα(κάθε χρώματος) και θα τα σκορπίσω τριγύρω. Μετά θα κρεμάσω φαναράκια στα δέντρα να φωτιστεί ο χώρος κι έπειτα θα μαζέψω κι άλλα ροδοπέταλα. Θα είναι ροζ και λιλά .Θα σκορπίσω μόνο αυτά στη λιμνούλα και μετά θα χαϊδέψω το νερό.
Το νερό θα ξυπνήσει κι αυτό που θ΄ αντικρύσει θα είναι ένας χώρος γεμάτος ροδοπέταλα, χρωματιστά κεράκια , φαναράκια κι εμένα να του χαμογελάω και να του λέω ξανά και ξανά αυτό το τραγουδάκι: «Νερό, νερό, πόσο σ΄ αγαπώ! Θέλω να πιω λίγο νερό, να ξεδιψάσω! Μπορώ ;Μπορώ; Κι αυτό μου απαντάει ψιθυριστά: «Μπορείς..».Μετά μου λέει να πλησιάσω λίγο ακόμα.. Ξαφνικά χωρίς να το περιμένω εμφανίζεται μια νεράιδα λαμπερή και…
Μαρία Γ.

Θα το χάιδευα απαλά κι αν δεν ξυπνούσε θα έμπαινα μέσα με δυο απαλά πηδηματάκια..
Δημήτρης Μ.

….Το νερό κοιμάται ήσυχα σε μια λίμνη, σ΄ ένα ποτάμι ή κάπου αλλού. Ας πάω να το ξυπνήσω με μικρά πετραδάκια. Αν δεν ξυπνήσει θα πάρω το βιολί μου και θα του τραγουδήσω μελωδικά τραγούδια. Τότε θα ξυπνήσει και θα χαμογελάσει ευτυχισμένο, που κάποιος νοιάζεται, που κάποιος του δίνει τη σημασία που του αξίζει.
Μαριβάσια Ο.

Θα του πετάξω ένα πετραδάκι και με τα χέρια μου θα το χαϊδέψω σιγά σιγά και θα το ξυπνήσω..
Ελισάβετ Γ.

Θα κάνω μια δυνατή βουτιά στη θάλασσα. Τότε το νερό θα ξυπνήσει ,θα σηκώσει κύματα και θυμωμένο θα με ρωτήσει γιατί το ξύπνησα την ώρα που ήθελε να ξεκουραστεί. Θα του ζητήσω συγγνώμη για την ενόχληση και θα του πω πως ήθελα να χαρώ λίγο τα ήρεμα νερά. Τότε θα σταματήσει τα κύματα γύρω, θα συμφιλιωθούμε και θα με αφήσει να κάνω αυτό που ήθελα.
Δημήτρης Μ.

image043

Σχολιάστε

Top