3 συνταγές από τη Ζάκυνθο

ΑΠΟ: Διαχειριστής - Ιουν• 09•13

Μπακαλιάρος τσιγαρίδι

ΥΛΙΚΑ

Σέσκλα
Σπανάκια
Σκόρδα χλωρά
Μάραθο
Κρεμμύδι ξερό
Μπακαλιάρος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζουμε σε μια λεκάνη πολύ νερό και ρίχνουμε τον ξερό μπακαλιάρο από το βράδυ και αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές.

Τσιγαρίζουμε σε λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά ρίχνουμε τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο νερό και ύστερα τον μπακαλιάρο. Κατόπιν βάζουμε πιπέρι. Τέλος το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό του.

 

Πρέτζα

ΥΛΙΚΑ

γάλα
κατσικίσιο τυρί
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε το γάλα, το τυρί και το αλάτι μέσα σε ένα ύφασμα. Το αφήνουμε για έναν μήνα. Μόλις περάσει ένας μήνας η πρέτζα είναι έτοιμη και μπορούμε να τη φάμε.

 

 

ΥΛΙΚΑ

νερό
σιμιγδάλι
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα νερό, λίγο αλάτι και σιμιγδάλι και το δένουμε. Το υλικό μας το απλώνουμε σε ένα ταψί και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Παίρνουμε ένα τηγάνι με λάδι και βάζουμε τα κομμάτια που έχουμε κόψει. Τα τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές. Τέλος, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Σχολιάστε

Top