Πρώτο Τεύχος

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τριήμερη εκδρομή στην Κλειτορία!

 Οι μαθητές της Ε’ τάξης του 11ου  και η ΣΤ’ του 36ου δημοτικού σχολειού είχαν την ευκαιρία να πάνε μια τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή  στο περιβαλλοντικό κέντρο της  Κλειτορίας. Μάθανε, παρουσιάσανε τις εργασίες τους και έκαναν ….

Με αγάπη και φροντίδα από το ΑΓΑΦΡΟΝ

Την ημέρα της Γης διάλεξαν οι εθελοντές του ΑΓΑΦΡΟΝ να επισκεφθούν το σχολείο μας και να το στολίσουν με επιδαπέδια παιχνίδια. Ένα φιδάκι, η προπαίδεια, το κουτσό, γράμματα και αριθμοί, πήραν περήφανα τη θέση τους ….

red-paperclip

Χαιρετισμός των διευθυντών

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση δημιουργήσαμε και παραδίδουμε σήμερα στη δημοσιότητα το πρώτο Τεύχος του Ηλεκτρονικού Περιοδικού μας με τίτλο « Συνδετήρας». Μαθητές τριών Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, του 11ου , του 35ου και ….

clip

Πώς φαντάζομαι το περιοδικό των 3 σχολείων

Ενθουσιαστήκαμε όταν ακούσαμε ότι θα συνεργαστούμε με άλλα 2 σχολεία για να φτιάξουμε Διαδικτυακό Περιοδικό. Πιστεύουμε πως θα είναι δύσκολο στη συνεργασία, όμως είναι ωραίο να ακούσουμε και άλλες γνώμες. Συντάκτρια: Ανδρομάχη Σ. Συνεργάτες: Ναταλία ….

pasxa

Πώς να περάσετε όμορφα το Πάσχα

Αφού δεν έχουμε σχολείο, μπορούμε να μαζευτούμε σε ένα σπίτι ενός φίλου μας και να φτιάξουμε χειροποίητες λαμπάδες, αυγά, καλαθάκια, κουλουράκια κτλ. Την Ανάσταση τσουγκρίζουμε αυγά και τρώμε μαγειρίτσα. Τη μέρα του Πάσχα μαζευόμαστε με ….

Έθιμα του Πάσχα

Γιατί βάφουμε κόκκινα τα αυγά Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση το Πάσχα βάφουμε κόκκινα αυγά, τα οποία συμβολίζουν το αίμα του Χριστού που έδωσε για τη σωτηρία του κόσμου. Ο μύθος λέει ότι, μετά την ….

stay

Πάσχα -Λαμπρή

Πάσχα ονομάζεται η μεγάλη γιορτή του ιουδαϊσμού η οποία καθιερώθηκε ως ανάμνηση της «Εξόδου», που ελευθέρωσε τους Εβραίους από την αιγυπτιακή δουλεία. Μεταγενέστερα υιοθετήθηκε ως εορτασμός από τους Χριστιανούς αναφορικά με τον σταυρικό θάνατο και ….

SAM_0329

Πασχαλινές λαμπάδες

Αν θέλετε να περάσετε δημιουργικά το Πάσχα, με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου, μπορείτε να φτιάξετε τις ωραιότερες πασχαλινές κατασκευές.   Λαμπάδες. Υλικά: Διάφορες κορδέλες ή κορδόνια Χάντρες Λουλουδάκια ή πασχαλίτσες Πιστόλι σιλικόνης ή πολύ δυνατή ….

SAM_0340

Πασχαλινά αβγά

Πασχαλινά αυγά. Υλικά: 2 βρασμένα αυγά Ασπράδι από ένα αυγό 1 πινέλο σιλικόνης Διάφορες χαρτοπετσέτες με σχέδια Μπογιές ειδικές για αυγά 1 πινέλο Ψαλίδι Εκτέλεση: 1. Παίρνουμε ένα από τα δυο βρασμένα αυγά. 2. Κόβουμε ….