Τέταρτο τεύχος

end

Ένα γλυκό ταξίδι τελειώνει…

   Ήμαστε μικρά παιδάκια, όταν περάσαμε για πρώτη φορά την πόρτα του «Μεγάλου Σχολείου». Γέλια και φωνές γέμισε το προαύλιο και οι τοίχοι του σχολείου χαμογέλασαν μετά από πολύ καιρό. Η καρδιά μας χτυπούσε δυνατά ….

DSC02127

Ο κύκλος!!

Στο σχολείο μου στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης, παίζουμε ένα παιχνίδι αυτογνωσίας και συνεργασίας. Τον «ξακουστό κύκλο» όπως τον ονομάζουμε εμείς στο σχολείο μας. Αυτός ο κύκλος δημιουργείται με καρέκλες σε κυκλική διάταξη. Την πρώτη ….

547854

Οι διακοπές μου

Το περασμένο καλοκαίρι τις διακοπές μου τις πέρασα στην Αυστραλία, την πατρίδα του πατέρα μου. Το αεροπλάνο ξεκίνησε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κάναμε μία στάση στο Qatar και συγκεκριμένα στην πόλη Doha. Εκεί  όλοι ….

30052014790

Φάτε μάτια … ψάρια!

Τι θα χρειαστείτε: άσπρα χάρτινα πιάτα τέμπερες πινέλα ματάκια πιστολάκι σιλικόνης Οδηγίες κατασκευής Βάφουμε τα πιάτα με έντονα χρώματα, σε διάφορα σχέδια.  Κόβουμε ή βάφουμε το στόμα. Κολλάμε ουρίτσα, πτερύγια, μάτι. Τα ψαράκια είναι έτοιμα ….

Zak

Ζάκυνθος

Έτοιμοι; Πήρατε μαγιό, αντηλιακό, μάσκα, σαγιονάρα και … διασκέδαση, για να περάσετε φανταστικά στη Ζάκυνθο; Λοιπόν; Τι περιμένετε; Είστε έτοιμοι; Φύγαμε!!! Η Ζάκυνθος είναι το ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να περάσουν ονειρεμένες διακοπές. Κολυμπήστε ….

par

Κανόνες για καθαρή παραλία

Το καλοκαίρι έφτασε! Είναι καιρός να ξεχυθούμε στις παραλίες, να κολυμπήσουμε στα δροσερά νερά και να περάσουμε καλά. Υπάρχουν όμως κάποιοι κανόνες πού πρέπει να τηρούμε ώστε να έχουμε καθαρές και ασφαλείς παραλίες. Πρώτα απ’όλα, ….

leykada

Καλοκαιρινές διακοπές

Καλοκαίρι Το καλοκαίρι καταφτάνει. Θα κλείσουν τα σχολεία και τα παιδιά θα παίζουν συνέχεια. Οι παραλίες θα γεμίσουν με κόσμο και θα χαίρονται τη θάλασσα. Πολλά παιδιά θα πάνε σε κατασκηνώσεις και θα βρουν τους ….

P1010068

Φτιάχνοντας ανακυκλωμένο χαρτί

Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 30 Μαϊου 2014, όλοι οι μαθητές του Δ1 και του Δ2 μαζευτήκαμε και φτιάξαμε ανακυκλώσιμο χαρτί.Φέραμε από το σπίτι μας τα εξής υλικά: • Δυόμισι σελίδες εφημερίδας • 1 ολόκληρη εφημερίδα • ….