Δεύτερο Τεύχος

ta-psarakia-to-skasan

16 προτάσεις για δημιουργικό καλοκαίρι από τα παιδιά του Γ1 του 50ου

Σε λίγες μέρες το σχολείο κλείνει. Στην αρχή όλα τα παιδιά δείχνουν ευχαριστημένα γιατί περιμένουν με λαχτάρα τα μπάνια, την ξενοιασιά, το ανέμελο παιχνίδι… Λίγες μέρες μετά όμως αρχίζει η γκρίνια «Μαμά βαριέμαι.. τι να ….

default

Καλοκαίρι παραλίες για να κολυμπήσουμε!

Παιδιά προσέξτε πού θα πάτε να κολυμπήσετε, σε κάποια ιστοσελίδα είδα ότι οι παραλίες που πήραν γαλάζια σημαία είναι οι: v  Καλόγρια (Δήμος Δυτικής Αχαΐας), v   Λακκόπετρα (Δήμος Δυτικής Αχαΐας) v  Αλυκή   (Δήμος Αιγιαλείας). v  ….

12014820

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Χίλια κοχύλια στην άμμο Μέσα στον βυθό Κάθε βράδυ βλέπουν το Φεγγάρι στον ουρανό. Τα κύματα της θάλασσας Γλυκά χαμογελούν. Κάθε νύχτα και μέρα Το φεγγάρι και τον ήλιο γλυκά χαιρετούν. Οι όμορφες ….

04062013323

Ψαράκια κλόουν

Τι θα χρειαστούμε Μεγάλα αυγά από φελιζόλ Μικρά μπαλάκια από φελιζόλ Γκοφρέ χαρτί σε διάφορα χρώματα Σύρμα Κόλλα ματάκια Σύρμα καθαρισμού πίπας κόκκινο Σπρέι σε κίτρινο και γαλάζιο χρώμα Ψαλίδι Ξυλάκια για σουβλάκια Οδηγίες Κατασκευής ….

79842-hawaii-beach-relax-picture

Πώς βλέπω εγώ το καλοκαίρι

Γεια σας , με λένε Δήμητρα ,είμαι σχεδόν 12 χρονών και πάω στην ΣΤ΄ τάξη του 50ου δημοτικού σχολείου Πατρών .Η καλύτερη εποχή μου είναι το καλοκαίρι γιατί κάνω μπάνια , βγαίνω πιο συχνά με ….

Animation_Gif_kalokairia0015_paidika

H MAΡΓAΡITA KAI OI ΔIAKOΠΕΣ

H MAΡΓAΡITA KAI OI ΔIAKOΠΕΣ Μια φορά και έναν καιρό σε μια γειτονιά της Αθήνας ζούσε ένα κοριτσάκι που το έλεγαν Μαργαρίτα μαζί με τους γονείς της. Στο κοριτσάκι άρεσε πολύ το καλοκαίρι, αλλά δεν ….

11

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΟΙΗΜΑ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΟΙΗΜΑ Καλοκαίρι μου ζεστό αχ πόσο σε αγαπώ για το πρώτο παγωτό αχ πόσο λαχταρώ. Το καλοκαιράκι έρχεται ξανά γέλια και παιχνίδια στην ακρογιαλιά. Κολυμπούν σαν ψάρια όλα τα παιδιά φωνάζουν οι μαμάδες ΟΧΙ ….

αστερίας-ανακυκλωμένο-σε-παραλία-χαρτί-28095673

Καλοκαιρινά ποιήματα

Μαζευτήκαν τα παιδιά και μαζεύουν βοτσαλάκια << να τα ρίξουν στο νερό >> Πετάχτηκε το πιο μικρό   Χίλια ένα βοτσαλάκια περιμένουν κοχυλάκια αστερίες πο, πο, πο Που βρεθήκαν απορώ   Συντάκτες: Ναταλία Τσ. και ….

poiimata

Ποιήματα για το καλοκαίρι

Το καλοκαιράκι Ήρθε το καλοκαιράκι πάμε όλοι για μπανάκι. Τέλος τώρα τα σχολεία κλείστε όλοι τα βιβλία. Παγωτά πολλά θα φάμε και καπέλα θα φοράμε. Και εσείς φίλοι μου καλοί κάντε όλοι υπομονή. Το Σεπτέμβρη ….