Έκτο τεύχος

16400

Για τον Βαγγέλη

Για τον θάνατο του αγαπημένου μας μαθητή Βαγγέλη Θεοδωρακόπουλο, οι συμμαθητές του από το Ε1 τμήμα του 50ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, έγραψαν: Βαγγέλη θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. ….

1o

Το καρναβάλι των μικρών

Η Κυριακή, 15/02/2015, ήταν μια ημέρα ιδιαίτερη για μένα. Το πρωί ξύπνησα νωρίς νωρίς περιμένοντας με αγωνία την ώρα να έρθει, για  να φορέσω τη στολή μου και μαζί με τον αδελφό μου να πάμε στην παρέλαση για ….

patrino-karnavali

Ιστορία πατρινού καρναβαλιού

Ενδεικτικό χρονολόγιο πατρινού καρναβαλιού από 1829-2000 1829 Ο έμπορος Μωρέτης δίνει αποκριάτικο χορό με καλεσμένους Γάλλους αξιωματικούς και 15 Πατρινούς. Μόνον 7 από τις κυρίες γνωρίζουν ευρωπαικούς χορούς. 1830 Σε οίκημα της Πλατείας Αγίου Γεωργίου, ….

35dimpat

Πατρινό καρναβάλι – εκπομπή

   Φέτος το ΣΤ1 Τμήμα του 35ου Δ.Σ. συμμετέχει στο European School Radio. Ετοιμάσαμε μια εκπομπή για το Πατρινό Καρναβάλι και την ιστορία του. Για να ακούσετε την εκπομπή μας, πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: Δείτε ….

ATT_1424269309631_20150212_112145

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα

Η γιορτή της Τσικνοπέμπτης έχει ιδιαίτερο χρώμα στην Πάτρα εξαιτίας και της επιρροής του καρναβαλιού. Την ημέρα εκείνη εκατοντάδες Πατρινοί στήνουν ψησταριές σε κάθε σημείο της πόλης. Όμως επίκεντρο των εκδηλώσεων αποτελεί η Άνω Πόλη, ….

hqdefault

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ  2015 Το Καρναβάλι είναι μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους που το γιορτάζουμε τον Φεβρουάριο. Φοράμε αστείες στολές, χορεύουμε, γελάμε και πάμε στην παρέλαση! Φέτος το 35ο δημοτικό σχολείο Πατρών θα συμμετάσχει στην ….

car.mik

Καλό Καρναβάλι 2015

   Το Καρναβάλι μου αρέσει πάρα πολύ, μου αρέσει πολύ η παρέλαση αλλά και οι χοροί που γίνονται. Φέτος πήγα σε πολλούς χορούς. Στο σχολείο μου είχα δηλώσει συμμετοχή με τη φίλη μου, την Ηρώ, ….

kau.dey

Καθαρά Δευτέρα

-Μετά τις Αποκριές ακολουθεί η Καθαρά Δευτέρα. Αλλά γιατί άραγε την ονόμασαν έτσι; Τι το διαφορετικό έχει από τις άλλες Δευτέρες; Μπορείτε να μου το εξηγήσετε, κυρία; -Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι, γιατί οι Χριστιανοί ….