Δραστηριότητες 2020-2021

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Teachers4Europe: Detecting European values in books for children» («Ανιχνεύοντας ευρωπαϊκές αξίες σε παιδικά αναγνώσματα», οι μαθητές/τριες του Δ2 τμήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών υλοποίησαν πλήθος δράσεων, παρά την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω της πανδημίας covid19.

Οι δράσεις αναρτήθηκαν συνολικά στον ιστότοπο του σχολείου, στο forum του ομώνυμου etwinning προγράμματος, καθώς και σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Κάθε δράση, επίσης, ανακοινωνόταν με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους γονείς. Προσπαθήσαμε, λοιπόν, να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας παρέχουν οι νέες τεχνολογίες ώστε:

α) να βρούμε εταίρους από την Ευρώπη και την Ελλάδα για τη δημιουργία του etwinning προγράμματος και τη συνεργασία μαζί τους σε δράσεις/ δραστηριότητες,

β) να εντάξουμε το πρόγραμμα τόσο στη δια ζώσης όσο και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση,

γ) να συνεργαστούμε με φορείς, και

δ) να προβούμε σε διάχυση των δράσεων/δραστηριοτήτων του προγράμματος.

Ένα δείγμα των δραστηριοτήτων μας, που αφορούσαν στην ανάγνωση του βιβλίου «Μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, συνοψίστηκε στο βίντεο που δημιουργήσαμε, Our little prince.

Η αξιολόγηση του προγράμματος τον Ιούνιο 2021 από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, μας ώθησαν στη συνέχισή του τη νέα σχολική χρονιά, 2021-2022, με εμπλουτισμό των μελών και των δράσεων/δραστηριοτήτων του.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης