Η Τίγρης

Η τίγρη (θηλtigrisanimal.) ή ο τίγρης (αρσ.) είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογενείας των αιλουριδών, της οποίας αποτελεί το μεγαλύτερο και ισχυρότερο μέλος. Το είδος έχει την επιστημονική ονομασία Panthera tigris, απαντά αποκλειστικά στην ασιατική ήπειρο και διακρίνεται σε 9 υποείδη, από τα οποία τα 3 θεωρούνται εξαφανισμένα (βλ. Υποείδη).

Η τίγρη, ένα από τα λιγοστά ζώα της επονομαζομένης Χαρισματικής Μεγαπανίδας (Charismatic Megafauna), αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα είδη στην υφήλιο, με το χαρακτηριστικό μοτίβο από κάθετες, σκούρες ραβδώσεις σε κοκκινοπορτοκαλί υπόστρωμα στην άνω επιφάνεια και, την πιο ανοιχτόχρωμη κάτω επιφάνεια του σώματός της.

Είναι το μεγαλύτεροhamilton-zoo είδος «γάτας» (Felidae), φθάνοντας σε συνολικό -μαζί με την ουρά- μήκος σώματος μέχρι και 3,3 μέτρα και βάρος έως 306 κιλά. Έχει εξαιρετικά ευμεγέθεις κυνόδοντες, τους μεγαλύτερους από τα αιλουροειδή με ύψος μύλης 74,5 έως και 90 χιλιοστά. Η τίγρη επειδή είναι σαρκοφάγο ζώο κυνηγάει όλα τα ζώα του δάσους,όπου ζει [λαγός, ζέβρα, ελάφι, άλογο Κ.Τ.Λ...]. Η οικογένεια της τίγρης είναι μεγάλη. Όταν η τίγρης δε πιάνει το ζώο που θέλει να κυνηγήσει απογοητεύετε και μπορεί να σκοτώσει την οικογένειά του,για να τη φάει. Η τίγρης όταν πάει να ορμίσει στο θύμα του γρυλίζει και το κυνηγάει μέχρι να το πιάσει.

 

Η συγγραφική ομάδα:
Εμμανουέλλα Τ.
Λεντιάνα Ν.
Δημήτρης Σ.
Κων/νος Γ.
Top