Τσουρέκια παραδοσιακά

Υλικά 2 κιλά αλεύρι σκληρό 500 γραμμάρια άχνη 6 αυγά 500 γραμμάρια γάλα 150 γραμμάρια βούτυρο Μαχλέπι Ξύσμα πορτοκαλιού 3

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Υλικά: 6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1½ κούπας βούτυρο 1½ κουταλάκι  σόδα 1 κουταλάκι κρεμόριο 2 κουταλιές κονιάκ 1½

Λάχανο Τουρσί

Υλικά 1 Δοχείο συνήθως πλαστικό βαρελάκι Λάχανα μέτρια (2-4) αναλόγως του δοχείου νερό. Αλάτι χοντρό – ημίχοντρο. Εκτέλεση 1)  Χαράζουμε τα

Ντόπιος χαλβάς

Υλικά 1 σακουλάκι σιμιγδάλι 1 κιλό ζάχαρη 1 κούπα λάδι 4 ποτήρια νερό 1/2κούπα καρύδια. Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βάζουμε

Γαλατόπιτα χωριάτικη

ΥΛΙΚΑ 2 κ αλεύρι 3 αυγά αλάτι 2 λιτρα γάλα   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ετοιμάζουμε πρώτα τα φύλλα δηλαδή σε μια λεκάνη

Χοιρινό με σέλινο

ΥΛΙΚΑ 2κ μπούτι χοιρινό κομμένο σε μερίδες 1κ σέλινο χοντρό η σέλερι 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα

Γαλακτομπούρεκο

Υλικά       Για το σιρόπι   800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 450 γρ. νερό 1 στικ κανέλα φλούδα, από 1 λεμόνι

Φρικασέ

Υλικά 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1.200 γρ. αρνί, μπούτι με κόκαλο, κομμένο σε μερίδες αλάτι πιπέρι 1 λίτρο νερό 1 κύβο

Μακεδονίτικη κοτόπιτα

Υλικά συνταγής  Για τη ζύμη.           4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι 3-4 κουταλιές σούπας λάδι 2 κουταλάκια

Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Υλικά   1 κιλό κεράσια 2 λίτρα νερό χυμό λεμονιού, από 3 λεμόνια και τις κούπες τους 1 κιλό ζάχαρη

Ποντιακή σούπα Σορβά

Υλικά 1 ποτήρι νερού κορκοτό 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 1/2 κ.γ. αλάτι 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό 1 κ.σ. δυόσμο 1/2 κατσαρόλα νερό (ανάλογα την κατσαρόλα) Εκτέλεση

Top