TAEKWONDO

-ΣολακηΕ1_31.jpg

Το TAEKWONDO (κορεατικά χάνγκουλχάντσα) είναι πανάρχαια κορεάτικη πολεμική τέχνη και εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι πολύ διαδεδομένη παγκοσμίως και  από το 2000 έγινε επίσημο ολυμπιακό άθλημα. Ποια όμως η σημασία των λέξεων  TAEKWONDO  στα κορεάτικα ΤAE σημαίνει «πόδι»,  Kwon  σημαίνει  «χτύπημα με το χέρι» και DO σημαίνει  μυαλό. Επομένως ΤAE KWON NTO μπορούμε να πούμε ότι είναι  «Ο τρόπος να μάχομαι μόνο με το σώμα μου». Τα κυριότερα είδη είναι δύο  το ένα που είναι αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ομοσπονδία  ITF και αφορά την παραδοσιακή πλευρά και το άλλο που θεωρείται η αθλητική μορφή .

Είναι ένα άθλημα που χρειάζεται πολύ καλή ευλυγισία και αντοχή γιατί χαρακτηρίζεται από ψηλά και χαμηλά λακτίσματα μέχρι το ύψος της ζώνης και του στομαχιού και όχι χαμηλότερα. Επίσης απαγορεύονται τα χτυπήματα στην πλάτη και οι γροθιές στο πρόσωπο .

Το άθλημα αυτό έχει πολλές ωφέλειες για τα παιδιά. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν να προστατεύουν το εαυτό τους από σωματική απειλή , γυμνάζουν το σώμα τους από το κεφάλι έως τα νύχια . Εκτός όμως από την εντατική σωματική άσκηση μαθαίνει πειθαρχία, σεβασμό αλλά  βελτιώνει και την ικανότητα συγκέντρωσης και μνήμης .

Για όλα τα παραπάνω καλό θα ήταν να δοκιμάσουν έστω και μια φορά όλα τα παιδιά αυτό το άθλημα .

Πηγή:Wikepedia

Δημοσθένης Τ. ΣΤ2

 

 

Ένα σχόλιο στο TAEKWONDO

  1. Ο/Η μαριτινα λέει:

    Μπράβο!!!Το άρθρο ήταν πολύ ωραιο!!!

Σχολιάστε

Top