Το παιδί από τη θάλασσα

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Το παιδί από τη θάλασσα

«Ένα Σάββατο πρωί ο Φοίβος χάθηκε μέσα σ” ένα τεράστιο πολυκατάστημα με πολύ κόσμο και μεγάλη φασαρία. Είχε πάει για ψώνια με τον πατέρα του, αλλά πήγε για λίγο μόνος του να δει από κοντά μια φουσκωτή βαρκούλα κι ύστερα δεν τον έβρισκε.

Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου και γνώρισε ένα προσφυγόπουλο που έφτασε στην χώρα μας με μια βάρκα. Το παιδί ήταν τρομοκρατημένο και φοβισμένο.

Ο Φοίβος παρακάλεσε τον πατερά του που ήταν δικηγόρος να βοηθήσει το παιδί να βρει τους γονείς του.

Μετά από μια σειρά προσπαθειών και γεγονότων το παιδί πήγε στην Κρήτη σε Κέντρο Νεότητας μαζί με αλλά προσφυγοπούλα, οι γονείς του όμως είχαν πνιγεί στη θάλασσα.

Ένα καλοκαίρι ο Φοίβος επισκέφτηκε τον Χασάν στην Κρήτη και αυτός του χάρισε μια ζωγραφιά.

Ο Φοίβος  γυρίζοντας στο σπίτι του αποφάσισε πως πρέπει να γίνει δικηγόρος για να βοηθάει αυτά τα παιδιά».

 

Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό καταλαβαίνει κάνεις ότι οι πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα μας περνάνε μια δύσκολη κατάσταση . Άλλοι χάνουν τους γονείς τους και  γονείς χάνουν τα παιδιά τους.

Ειδικά για τα παιδιά που χάνουν τους γονείς τους τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή μπορεί να πέσουν στα χέρια κακών ανθρώπων που θα τα εκμεταλλευτούν.

Βλέπουμε ακόμη στο βιβλίο ότι υπάρχουν άνθρωποι όπως ο μπαμπάς του Φοίβου που ενδιαφέρονται πραγματικά για αυτούς τους ανθρώπους και τους βοηθάνε.

 

Γιώργος Σερέτης Ε2 19ο Δημοτικό Σχολείο

Ένα σχόλιο στο Το παιδί από τη θάλασσα

  1. Ο/Η ΓΚΟΥΤΟΥΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ λέει:

    Γιώργο φαίνεται να είναι ωραίο βιβλίο που ευαισθητοποιεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα! πολύ ωραία!

Σχολιάστε

Top