Προβολές ταινιών στην Σπάρτη του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Στη Σπάρτη και στο ΠΙΟΠ, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
(Όθωνος Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00 Τηλέφωνο: 210 3256922) από τη Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 έως την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 θα προβληθούν ταινίες του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

 Η είσοδος στις προβολές και τις δράσεις του Φεστιβάλ είναι – όπως πάντα- ελεύθερη, με σειρά προσέλευσης και με τις ισχύουσες υγειονομικές οδηγίες για τον περιορισμό της πανδημίας του Covid-19.

  • Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 18:00

    Γαβριέλα – Η Γερμανίδα με το ποδήλατο

    Σκηνοθέτης  Δομήνικος Ιγνατιάδης - Χώρα Ελλάδα Διάρκεια: 95 Λεπτά

             Η γερμανίδα με το ποδήλατο

H ιστορία μιας γυναίκας γεννημένης στη μεταπολεμική Γερμανία και της ακαταμάχητης ανάγκης της να ζήσει, να αγαπήσει και να έχει αξία. Δυο χρόνια μετά τον θάνατό της, ο γιος της ξεκινά μια ενδελεχή έρευνα στο ημερολόγιό της, στην αλληλογραφία της, στους ανθρώπους και στα μέρη που γνώρισε. Ένα ταξίδι από τη Στουτγκάρδη της Γερμανίας μέχρι την Αλεξάνδρεια της Ημαθίας, που διατρέχεται από ένα και μόνο ερώτημα: «Τι είδους ζωή είναι αυτή;» Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο γιος προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τη μητέρα του, την πάντα φευγάτη, την πάντα κάπου αλλού: τη «Γερμανίδα με το ποδήλατο».

  • Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 19:45

    Είμαι η Μπελμάγια

    Σκηνοθέτης  Σου Κάρπεντερ Belmaya Nepali - Χώρα Ηνωμένο Βασίλειο Διάρκεια: 81 Λεπτά

             Είμαι η Μπελμάγια

Η Μπελμάγια καταπιέζεται από παντού και επιθυμεί απελπισμένα την ανεξαρτησία της. Αλλά στο Νεπάλ οι άνδρες ακόμα κυριαρχούν και οι γυναίκες υπακούν. Όταν η Μπελμάγια ήταν 14 ετών, ήθελε με πάθος να αλλάξει τον κόσμο των προκαταλήψεων μέσω της τέχνης της φωτογραφίας, αλλά αυτή η διέξοδος έκλεισε, όταν της πήραν την κάμερα της. Τώρα δράττει την ευκαιρία να εξασκηθεί πάνω στο γύρισμα ντοκιμαντέρ. Είναι όμως ο μοχθηρός σύζυγός της και η συντηρητική της κοινότητα στην οποία ζει  έτοιμη για αυτό;

Παρά την αντίθεσή τους, που εκφράστηκε με βίαιο τρόπο και κόντρα σε όλες τις προσδοκίες, ολοκληρώνει την ταινία της, με τίτλο «Σπουδάστε τις κόρες μας». Η ταινία κερδίζει καρδιές και βραβεία, πηγαίνοντας την Μπελμάγια σε μέρη όπου ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα έφτανε.

  • Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 18:00

    Το Ίχνος του Χρόνου

    Σκηνοθέτης  Διονυσία Κοπανά - Χώρα Ελλάδα  Διάρκεια: 97 Λεπτά

             Το ίχνος του χρόνου

Το Ίχνος του Χρόνου είναι μια ταινία για το χρόνο, τη μνήμη, τη νοσταλγία. Μια ταινία για τη γοητεία της αρχαιολογίας και της ανασκαφής μέσα από το post mortem πορτραίτο του αρχαιολόγου Γιάννη Σακελλαράκη. Ένα ταξίδι που αναζητά τον άνθρωπο που δεν είναι πια παρόν, μέσα από το ίχνος που άφησε στους τόπους που βρέθηκε, στους ανθρώπους που γνώρισε. Μια κινηματογραφική ανασκαφή για να έρθει στο φως μια εικόνα μέσα από θραύσματα και ίχνη όπως κάνει και η αρχαιολογία.

  • Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 19:45

    Ο παππούς μου, ο Παπαφλέσσας

    Σκηνοθέτης  Kλεώνη Φλέσσα - Χώρα Ελλάδα  Διάρκεια: 70 Λεπτά

            Ο παππούς μου, ο Παπαφλέσσας

Μια τρυφερή ματιά στον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Παπαφλέσσας ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη την εποχή του Ρομαντισμού και έγινε μέλος της επαναστατικής οργάνωσης «Φιλική Εταιρεία», αναλαμβάνοντας το καθήκον να ξεσηκώσει τους σκλαβωμένους συμπατριώτες του ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τους ήρωες; Έχουν ελαφρυντικά για τα λάθη τους;

  • Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 18:00

    Οφειλή (Debt)

Σκηνοθέτης  Σταύρος Ψυλλάκης - Χώρα Ελλάδα

Διάρκεια: 77 Λεπτά

Οφειλή

Ένα εγκώμιο στη φιλία από έναν άγγελο αμαρτωλό…«Ο κάθε άνθρωπος που γνωρίζουμε στη ζωή μας είναι ένα ταξίδι και πολλές φορές νιώθουμε από την αρχή αν θα ταξιδέψουμε μαζί του πρώτη θέση ή χωρίς αποσκευές και με άδειες τσέπες».Ο Αλέκος Ζούκας είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός, γλεντζές και ταυτόχρονα βαθιά στοχαστικός που δύσκολα ξεχνάς αν τον γνωρίσεις. Στην ταινία τα ταξίδια του Αλέκου με τους φίλους του και τον σκηνοθέτη στην Πυρσόγιαννη εναλλάσσονται με τις εκμυστηρεύσεις του από την εμπειρία του με τον καρκίνο και ο ίδιος αντιμετωπίζεται σαν λογοτεχνικός «ήρωας». Δεν είναι μια βιογραφία του Αλέκου.

  •  Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 19:30

    Ο πλανήτης των κλόουν

      Σκηνοθέτης  Héctor Carré - Χώρα Ισπανία  Διάρκεια: 75 Λεπτά

Ο πλανήτης των κλόουν

Από τα στρατόπεδα των προσφύγων στους Αγίους Τόπους, σε μια εκκλησία αφιερωμένη στη λατρεία μιας λαστιχένιας πάπιας στη Μαδρίτη μέχρι τα νοσοκομεία και ορφανοτροφεία της Ρωσίας, ο σκηνοθέτης μάς ξεναγεί στον κόσμο των ακτιβιστών κλόουν. Ο ίδιος γίνεται κλόουν σε ένα πλήρωμα με εντολή του Patch Adams, προκειμένου να βιώσει ο ίδιος την πίστη, τη μαγεία, το γέλιο, την αγάπη και τις θεραπευτικές δυνάμεις του τρόπου με τον οποίο οι κλόουν αντιμετωπίζουν την ύπαρξη.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης