ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΜΠΑΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

shutterstock_486047566

5 παιχνίδια με μπάλα παραλίας… για το σπίτι και τον

κήπο!

Είναι ελαφριές, μαλακές και μεγάλες! Προσφέρονται για διασκεδαστικά παιχνίδια ακόμα και με μικρότερα παιδάκια καθώς είναι ελάχιστος ο κίνδυνος τραυματισμού. Δοκιμάστε αυτά τα παιχνίδια με μπάλα παραλίας μέσα το σπίτι, στη βεράντα, στον κήπο αλλά και στην παραλία και περάστε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά διασκεδάζοντας!

 

Με τα πόδια

Ξαπλώστε ανάσκελα στο κρεβάτι ή σε ένα χαλί δραστηριοτήτων και σηκώστε ψηλά τα πόδια.  Κρατήστε την μπάλα ανάμεσα στα πόδια σας και «περάστε» ή πετάξτε την στα πόδια των παιδιών τα οποία πρέπει να την πιάσουν χωρίς τα χέρια τους! Μετά είναι η σειρά τους  να την πετάξουν στα δικά σας πόδια. Όχι μόνο θα το διασκεδάσετε αλλά θα γυμνάσετε και τα κάτω άκρα!

 

Με την πετσέτα

Χωριστείτε σε ζευγάρια. Πάρτε μια μεγάλη πετσέτα μπάνιου και τη φουσκωτή μπάλα. Το κάθε ζευγάρι πρέπει να κρατήσει την πετσέτα από τις άκρες της και με αυτή να πετάει την μπάλα στην άλλη ομάδα. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να πιάνετε κάθε φορά την μπάλα που σας πετάει η άλλη ομάδα με την πετσέτα και να την ξαναπετάτε πίσω σαν να ήταν η πετσέτα μια τεράστια ρακέτα. Μετρήστε πόσες φορές θα το πετύχετε χωρίς να σας πέσει η μπάλα κάτω.

 

Το καλάθι της μπουγάδας

Πάρτε το καλάθι της μπουγάδας και κάντε το καλάθι μπάσκετ… Δεν χρειάζεται να το βάλετε κάπου ψηλά αρκεί να έχει απόσταση από τη θέση των παιδιού… Βάλτε στο πάτωμα μια ταινία για να του δείξετε ποιο είναι το όριο που δεν πρέπει να περάσει. Αν χρησιμοποιήσετε και χρονόμετρο και μετράτε πόσα καλάθια θα βάλει π.χ σε ένα λεπτό, το παιχνίδι αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

 

Με τη μύτη

Σε αυτό το παιχνίδι το παιδί πρέπει να πετάξει την μπάλα ψηλά και όταν πέφτει να την ακουμπήσει με ένα σημείο του σώματός του, ας πούμε με τη μύτη του ή με το γόνατο ή με το αυτί του. Ανάλογα με την ηλικία και την ευελιξία του παιδιού μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο δύσκολο στην πορεία, προσθέτοντας δυο σημεία που πρέπει να ακουμπήσει!

 

Χρώματα!

Δώστε στο παιδί μια μεγάλη φουσκωτή μπάλα παραλίας και μαρκαδόρους και πείτε του να τη ζωγραφίσει. Αυτό θα σας ξεκλέψει λίγο χρόνο να κάνετε μια δουλειά δίπλα του ή να χαλαρώσετε. Μετά την κάνετε μαζί ένα μπάνιο για να φύγουν τα χρώματα ή την αφήνετε έτσι!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης