ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ RAM RULERS

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου, το τμήμα Β1  του 5ου  Γενικού Λυκείου Ηρακλείου επισκέφτηκε το Μουσείο Πληροφορικής Ram Rulers στο πλαίσιο του μαθήματος της  Πληροφορικής.

Στο πρώτο μέρος  της ξενάγησης, ο κ. Βαγγέλης Αθουσάκης και η κ. Κατερίνα Ζούμη,  ιδρυτές και ξεναγοί του Μουσείου, εξήγησαν, με χρονολογική σειρά, την πορεία  της εξέλιξης των υπολογιστών, δίνοντας στους μαθητές και στις μαθήτριες τη δυνατότητα  να αγγίξουν, να δουν αλλά και να ακούσουν τις συσκευές που σηματοδότησαν την έναρξη μιας τεχνολογικής επανάστασης.

Ερωτήσεις όπως «ποιος ήταν ο Clive Sinclair», «τι είναι ένα byte», «πώς συνδεόμασταν παλαιότερα στους υπολογιστές»  και πολλές άλλες απαντήθηκαν και έδειξαν στους μαθητές και στις μαθήτριες την τεχνολογική διαδρομή  της σημερινής κοινωνίας.

1Στο δεύτερο μέρος της ξενάγησης, η διάδραση περνούσε σε άλλη διάσταση. Οι  μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τα βιντεοπαιχνίδια που έγραψαν ιστορία τη δεκαετία του ‘80.

Το μουσείο Ram Rulers  είναι σίγουρα ένα αντισυμβατικό μουσείο στην πόλη του Ηρακλείου, το οποίο ενδείκνυται για μια οικογενειακή ή εκπαιδευτική επίσκεψη αλλά και για όλους όσοι έχουν ενδιαφέροντα τεχνολογίας και πληροφορικής.

Είναι σημαντικό οι επόμενες γενιές να έρθουν σε επαφή με τις πρωταρχικές μορφές της σημερινής τεχνολογίας η οποία, διαγράφοντας μια ενδιαφέρουσα διαδρομή, θεωρείται πλέον δεδομένη, αναπόσπαστο και αναγκαίο κομμάτι της σύγχρονης καθημερινότητας.

 

Έλενα Κοκοσάλη  – Β1