Τα χταποδάκια της Δανίας

Τα χταποδάκια ήταν ιδέα μιας ομάδας εθελοντών που ήθελαν να βρουν κάποιον τρόπο για να βοηθήσουν τα πρόωρα βρέφη. Σήμερα, η οργάνωση «Τα Χταποδάκια της Δανίας» συγκεντρώνει χταποδάκια για τα μωρά που νοσηλεύονται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Η ιδέα πέρασε τα σύνορα της Δανίας και διαδόθηκε γρήγορα σε ολόκληρο τον κόσμο, φτάνοντας ακόμα και σε μακρινές χώρες όπως η Αργεντινή και ο Καναδάς.

Γαληνεύουν και ηρεμούν τα νεογέννητα και είναι κατάλληλα για μεγαλύτερα μωρά βοηθώντας τα να μάθουν να πιάνουν. Τα παιδάκια προσχολικής ηλικίας μπορούν επίσης να παίξουν ευχάριστα με τα χταποδάκια.

«Τα Χταποδάκια της Δανίας» είναι μια εθελοντική οργάνωση, η οποία συγκεντρώνει και μοιράζει σε πρόωρα βρέφη παιχνίδια φτιαγμένα με το βελονάκι. Αυτά τα χταποδάκια μοιράζονται σε όλες τις μονάδες πρόωρων βρεφών της Δανίας και της Γροιλανδίας. Την ελληνική ομάδα που υλοποιεί την ιδέα αυτή, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας, μπορείτε να τη βρείτε στο facebook ως Octopus for a Preemie, Greece, Μικρό Χταπόδι by 31ebdomades. Τα χταποδάκια της ελληνικής ομάδας προσφέρονται προς το παρόν σε μονάδες νοσηλείας νεογνών ορισμένων νοσοκομείων (Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία, Αττικόν, Έλενα Βενιζέλου, Ιασώ Θεσσαλίας, Πανεπιστημιακό Λάρισας, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης) και ευελπιστούμε πως σύντομα θα προστεθούν κι άλλα, δημόσια και ιδιωτικά.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης