Προτάσεις για τα Χριστούγεννα

Στο παρόν άρθρο σκέφτηκα να προτείνω μερικά λογοτεχνικά βιβλία που θα ήταν καλό να διαβάσουν οι μικροί μας φίλοι κατά την περίοδο των εορτών. Τα περισσότερα από αυτά υπάρχουν στις δανειστικές βιβλιοθήκες και δεν χρειάζεται να τα αγοράσετε.

Συνέχεια ακούμε και διαβάζουμε για την αξία του βιβλίου και για την προσφορά του στην γλωσσική και πνευματική ανάπτυξη, καθώς και στην ευρύτερη καλλιέργεια του ανθρώπου. Τα βιβλία έχουν τεράστια δύναμη και μόνο καλό μπορούν να κάνουν τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Ανοίγουν τους ορίζοντες του ανθρώπου, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό του όσο κανένα άλλο μέσο, βοηθούν στη βελτίωση της γραπτής γλωσσικής έκφρασης, αναπτύσσουν τη φαντασία μας και συμβάλλουν στην καλλιέργεια της ψυχής και του χαρακτήρα μας.

Δεν θα κουραστώ ποτέ να μιλάω για την αξία του βιβλίου. Και σίγουρα δεν θα σταματήσω ποτέ να διαβάζω βιβλία.

Μία πολύ καλή επιλογή είναι κάποιο από τα βιβλία της Άλκης Ζέη. Συχνά συναντώνται αποσπάσματα βιβλίων της στα σχολικά βιβλία και κάθε φορά οι μικροί μας φίλοι χαίρονται και απολαμβάνουν την ανάγνωσή τους. «Ο Ψέυτης Παππούς», «Ο θείος Πλάτων», «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», Το καπλάνι της βιτρίνας», «Η αρραβωνιαστικά του Αχιλλέα», » Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο», είναι μερικά μόνο από τα βιβλία της που κάθε παιδί, αλλά και κάθε ενήλικας πρέπει να διαβάσουν.

Μία άλλη εξαιρετική επιλογή για τους μικρούς μας φίλους είναι τα βιβλία της Ζωρζ Σαρή. Από το κλασικό πια «Θησαυρό της Βαγίας «, » Τα στενά παπούτσια» και τα «Γενέθλια» μέχρι «Το ψέμα», κάθε βιβλίο της είναι ένα παράθυρο στη γνώση αλλά και στην διασκέδαση.

Η λίστα με τα καλά βιβλία και τους εξαιρετικούς συγγραφείς είμαι ανεξάντλητη και θα μπορούσα να γράφω για ώρες. Θεωρώ όμως ότι ήδη αναφέρθηκαν μερικές πολύ καλές ιδέες για τα παιδιά μας. Ευχή του άρθρου είναι να λειτουργήσει ως μοχλός παρακίνησης, ως πραγματικό κίνητρο για τους μικρούς μας φίλους οδηγώντας τους σε κάποια βιβλιοθήκη ή βιβλιοπωλείο.

Θα χαρώ μετά το τέλος των διακοπών να μου στείλετε σχόλια και παρατηρήσεις για βιβλία που έχετε διαβάσει.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης