Το επάγγελμα του Αστυνομικού

Από την Στέλλα Αλατζόγλου, μαθήτρια της Β Γυμνασίου

         Το επάγγελμα που σκέφτομαι να ακολουθήσω στο μέλλον είναι αστυνομικός. Αυτό  το επάγγελμα το δίαλεξα γιατί θα ήθελα να κάνω ένα δοκιμαστiκό  για τον εαυτό μου για να ξεπεράσω τους φόβους μου και για να δω πόσο μπορώ να αντέξω.

         Για να περάσεις σε μια σχολή αστυνομίας η πρώτη προυπόθεση είναι….. το ύψος που θα πρέπει να είναι πάνω από 1,70 και για τους άντρες και για τις γυναίκες.

Ένα άλλο είναι ότι θα πρέπει να έχεις καλή σωματική κατάσταση. Έτσι για την εισαγωγή σου πρέπει να εξεταστείς στα παρακάτω αγωνίσματα.

  1. Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16» (μία προσπάθεια).
  2. Δρόμος 1000 μ. σε χρόνο 4′ και 20 “ “ (μία προσπάθεια).
  3. Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,00 μ. (τρεις προσπάθειες).
  4. Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).
  5. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

 Ένα τρίτο είναι ότι πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου ικανό. Τέλος, χρειάζεται να έχεις ομαδικότητα, συγκέντρωση και συνεργασία. Για το λόγο αυτό περνάς από ψυχολογικά τεστ.

         Υπάρχουν δυο είδη σχολών η μια είναι η σχολή Αξιωματικών και η άλλη η σχολή Αστυφυλάκων. Σε αυτές τις δυο σχολές περνάς από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ).  Τα μόρια που θα πρέπει να πάρεις για να περάσεις στην σχολή Αξιωματικών είναι περίπου 17625 μόρια ενώ για σχολή Αστυφυλάκων είναι περίπου 13625 μόρια. Για την σχολή Αξιωματικών μπορεί να περάσεις στην Αθήνα ενώ για τη σχολή Αστυφυλάκων μπορείς να περάσεις Γρεβενά, Δυδιμότειχο, Καρδίτδα, Κομοτηνή, Νάουσα, Ξάνθη και Ρέθυμνο. Η διαφορά που υπάρχει σε αυτές τις δυο σχολές είναι ότι ο Αξιωματικός είναι σαν βοηθός του Ταξίαρχου ενώ ο Αστυφύλακας γίνεται Αστυνομικός.

          Η σχολή  Αξιωματικών διαρκεί 8 εξάμηνα δηλαδή 4 χρόνια ενώ η σχολή Αστυφυλάκων διαρκεί 5 εξάμηνα δηλαδη 3 χρόνια.

         Εύχομαι όλοι όσοι διαλέξουν αυτό το επάγγελμα να πιστέψουν στον εαυτό τους και να ξεπεράσουν τους φόβους του.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης