ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Από την Κατερίνα Δούκα, μαθήτρια της Γ Γυμνασίου    

Το άρθρο αυτό αναφέρεται σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας καθώς και όλη η υπόλοιπη κοινωνία που είναι ο ρατσισμός. Ο ρατσισμός είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει παντού γύρω μας και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Το άρθρο αυτό περιλαμβάνει ορισμένους τρόπους αντιμετώπισης για αυτό το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.

    Αρχικά θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας πως ο ρατσισμός στις μέρες μας είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να μειωθεί ή ακόμα και να εξαφανιστεί αν υπάρχει και από τις δύο πλευρές υπομονή, θάρρος και υποστήριξη. Συγκεκριμένα ένας από τους σημαντικότερους τρόπους αντιμετώπισης είναι η παιδεία. Πολλές φορές οι άνθρωποι και ιδιαίτερα τα παιδιά που πέφτουν θύματα ρατσισμού με τη μελέτη της ιστορίας αλλά και με την παιδεία έχουν το θάρρος να υποστηρίζουν την άποψη αλλά και τη θέση τους με διάφορα επιχειρήματα που τους αναδεικνύουν αλλά και τους εκφράζουν ως χαρακτήρες.

    Επιπλέον, μία ακόμα λύση που πρέπει να λάβουμε υπόψη για το πρόβλημά μας είναι η οικογένεια. Ο θεσμός της οικογένειας είναι πολύ σημαντικός και υπεύθυνος για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος σε διάφορους τομείς. Πρώτα από όλα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση απέναντι στο συγκεκριμένο άτομο εκφράζοντας του αγάπη, στήριξη και αλληλεγγύη. Κάτι ακόμα που πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόσει ο ρόλος της οικογένειας είναι να καλλιεργεί το χαρακτήρα του παιδιού με τέτοιο τρόπο ώστε να μην του δημιουργηθούν ρατσιστικές αντιλήψεις.

      Τελειώνοντας θα ήθελα να πω πώς οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να ζουν όλοι μαζί ειρηνικά με αγάπη, με σεβασμό, με κατανόηση και κυρίως να μπορέσουν να αποδεχτούν την διαφορετικότητα στη ζωή τους.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης