Ζωγραφική

Ζωγραφιά της Αντιγόνης Ζήση

Aπό την Αντιγόνη Ζήση, μαθήτρια της Γ” τάξης

Η ζωγραφική είναι ένα μέσο χαλάρωσης και διασκέδασης το οποίο μας κάνει να δούμε τα πράγματα από την θετική πλευρά. Επιπλέον, έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι η ζωγραφική βελτιώνει την ψυχολογία ενός ανθρώπου και ανεβάζει την αυτοπεποίθηση.

Αρχικά, η ζωγραφική μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά οφέλη στα παιδιά. Αν ένα παιδί ξεκινήσει τη ζωγραφική από πολύ μικρή ηλικία, αυτό θα επιδράσει πολύ θετικά στη ζωή του και τη συνθηματική του ανάπτυξη, καθώς διεγείρεται η φαντασία του και βγαίνει  η δημιουργική του πλευρά. Αφού τελειώσει με το δημιούργημά του, το παιδί νιώθει περήφανο για το αποτέλεσμα.

 Επίσης, πάρα πολλοί άνθρωποι είναι συνεχώς απασχολημένοι και σε ταραχώδη χρονοδιαγράμματα, πράγμα που τους πιέζει και τους αγχώνει πολύ. Παράλληλα, σε κάποιους άλλους που αντιμετωπίζουν ένα θλιβερό γεγονός, η ζωγραφική δίνει τη δυνατότητα να ξεφεύγουν από τα προβλήματά τους και να ηρεμούν.

Συνοψίζοντας, η ζωγραφική αυξάνει την διάθεση και τη δημιουργικότητα. Όλα τα χρωματιστά μολύβια και μαρκαδόροι μας δίνουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε οτιδήποτε θέλουμε και μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα. Μπορεί ακόμα ένα σχέδιο να είναι από ένα απλό ξεκίνημα μέχρι κάτι σπουδαίο.  Άλλωστε σε ποιον δεν αρέσει η λάμψη, το χρώμα και το σχέδιο;

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης