Τα σκυλάκια δεν είναι άψυχα παιχνίδια!

Η Ελλάδα είναι δυστυχώς μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που μετράει χιλιάδες αδέσποτα ζώα, τόσο λόγω του ανεξέλεγκτου ζευγαρώματος όσο και λόγω της παραμέλησης και της εγκατάλειψης του οικόσιτου ζώου για προσωπικούς λόγους.

Τα προβλήματα από τα αδέσποτα ζώα είναι πολλά. Η παρουσία τους και τα προβλήματα που αυτή συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των ίδιων των ζώων θα έπρεπε να απασχολεί την ελληνική κοινωνία πολύ περισσότερο από το επίπεδο των φιλοζωικών οργανώσεων.

Με το νέο σχέδιο νόμου, η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Μητρώο Ζώων συντροφιάς και αυστηροποιεί τις ποινές για κακοποίηση και εγκατάλειψη, ανάγοντάς τες σε κακούργημα. Οι ποινές για παραβάσεις όπως αφαίρεση ζωής ζώου είναι κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ. Για τη διατήρηση και παραμονή ζώου σε κοινόχρηστο χώρο, ή σε κήπο πολυκατοικίας, επιβάλλεται χρηματική ποινή 300 ευρώ ανά ζώο. Φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια η πολιτεία προσπαθεί να προστατέψει όσο γίνεται αυτές τις ψυχές, ωστόσο το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στην ρίζα και όλοι να καταλάβουμε τις συνέπειες των αδέσποτων ζώων στους δρόμους της πόλης και της επαρχίας.

Αν θέλετε να υιοθετήσετε ένα ζώο, κάντε την καλή πράξη και υιοθετήστε ένα αδέσποτο ζώο! Θα του αλλάξετε και θα σας αλλάξει τη ζωή.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης