ΗΜΕΡΕΣ ERASMUS

Γιορτάσαμε τις Ημέρες Erasmus

Οι «Ημέρες Erasmus» είναι μια γιορτή της Ευρώπης που περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις (εκθέσεις φωτογραφίας, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις καθώς και συνέδρια και συζητήσεις κλπ),  με σκοπό να δραστηριοποιηθούν οι συμμετέχοντες του προγράμματος Erasmus (μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί),  για να προβάλλουν τα αποτελέσματα των σχεδίων τους και να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης.

Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε το 2017 για να εορταστούν τα 30 χρόνια του πετυχημένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus. Φέτος ήταν η 4η φορά που γιορτάστηκαν οι μέρες Erasmus. Εάν γιορτάζεται η Ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου, οι «Ημέρες Erasmus» θα μπορούσαν να γίνουν «δεύτερη Ημέρα της Ευρώπης». Πέρυσι αξίζει να σημειωθεί ότι γιορτάστηκαν από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου 2019 σε όλη την Ευρώπη με 4.000 εκδηλώσεις σε 53 χώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων προβλήθηκε ο αντίκτυπος του προγράμματος Erasmus+ και αναδείχθηκαν οι θετικές εμπειρίες που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα.

Το 2020, οι «Ημέρες Erasmus» πραγματοποιήθηκαν στις 15, 16 και 17 Οκτωβρίου μετά από πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσα στο πλαίσιο του υγειονομικού περιορισμού.

κ53

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών,  εμείς, η ομάδα Erasmus+ KA2 του Γυμνασίου Παραλίας Καλαμάτας,  επισκεφτήκαμε το γηραιότερο δέντρο ελιάς στην περιοχή μας , τη Μάνα Ελιά, στις 16 Οκτωβρίου, για να γιορτάσουμε τις «Ημέρες Erasmus».

Έτσι ανανεώσαμε τη δέσμευσή μας απέναντι στο Πρόγραμμά Erasmus+ και την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά που είναι το θέμα μας,  καθώς χωρίς το πρόγραμμα Erasmus+, πραγματικά η Ευρώπη δε θα ήταν η ίδια.

Εσείς πώς γιορτάσατε τις «Ημέρες Erasmus»;

 

Μπαλιάμης Γ., Παπαγιαννόπουλος Δ.,  Σπηλιώτη Κ.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης