Εγώ και ο Κορονοιός

5

Εγώ και ο κορωνοϊός

 

Αρχές Ιανουαρίου 2020.Κίνα.

Ένας νέος ιός, ο κορωνοϊός, εμφανίστηκε. Στην Ελλάδα δεν ανησυχούσαμε γιατί η Κίνα είναι μακριά από εμάς. Κάποια στιγμή δεν άργησε να έρθει στη χώρα μας και έγκαιρα η κυβέρνηση πήρε τα απαραίτητα μέτρα. Ο κόσμος φοβήθηκε κι ενσωματώθηκε στα μέτρα. Βέβαια υπάρχουν ακόμα και τώρα κάποιοι που δεν τα δίνουν σημασία και απειλούν όλη την κοινωνία, αλλά αν εμείς από μόνοι μας δεν τα τηρούμε, ο ιός δεν θα περάσει σύντομα. Το μήνυμα που ακούω συνέχεια είναι «Μένουμε Σπίτι». Οι δύο λέξεις αυτές μπορούν να μας σώσουν την ζωή και δεν πρέπει να τις παραβαίνουμε. 6

Τις μέρες αυτές δεν ανησυχώ καθόλου και περνάω τις ώρες μου μέσα στο σπίτι. Όταν έχει καλό καιρό, βγαίνω μερικές φορές στο μπαλκόνι και παίζω με όλη μου την οικογένεια.

Τελικά ο εγκλεισμός και η καραντίνα αποδείχτηκαν μια πολύ καλή ευκαιρία ο κόσμος να εκτιμάει αυτά που έχει. Βέβαια είναι επίσης μια πολύ καλή ευκαιρία να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Είμαι συνέχεια μαζί της και έτσι νοιώθω πιο ασφαλείς. Εννοείται πως ασχολούμαι περισσότερο στην οθόνη τελευταία εξαιτίας των μαθημάτων, απ’ ότι παλιότερα, αλλά αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα τότε δεν θα βιώναμε, κυρίως εμείς οι μαθητές, τα θαύμα της τεχνολογίας.

Η γνώμη μου για αυτήν την πανδημία είναι η εξής: κάποια στιγμή, ο άνθρωπος θα το βρει το εμβόλιο. Το εμβόλιο όμως μπορεί να αργήσει πιο πολύ απ’ ότι περιμένουμε, οπότε εμείς πρέπει να αντέξουμε για να το καταναλώσουμε. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και χωρίς το εμβόλιο, αρκεί να είμαστε όλοι υπεύθυνοι και να τηρούμε αυτά που ανακοινώνει η κυβέρνηση. Ελπίζω σύντομα όλα αυτά να τελειώσουν.  

 

Σχολιάστε

Top