Μαμαδίστικα κρουασανάκια

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι  τσαγιού χλιαρό γάλα

1 αβγό

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

Πραλίνα φουντουκιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε λεκάνη βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αβγό, το ελαιόλαδο και σιγά-σιγά το  αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε τη λεκάνη για μία ώρα να διπλασιαστεί η ζύμη.  Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε δεκαπέντε μικρές μπαλίτσες. Παίρνουμε μία-μία μπαλίτσα και με τον πλάστη ανοίγουμε σε  λεπτό φυλλαράκι την κάθε μπαλίτσα. Στην πάνω μεριά του κάθε φύλλου χαράζουμε με το μαχαίρι 5-6 χαρακιές και στην κάτω μεριά βάζουμε ένα κουταλάκι πραλίνα. Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε στο ταψί, αφού το έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Συνεχίζουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες μπαλίτσες. Όταν τελειώσουμε ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Μαρία Χατζιδάκη  Α4

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης