Χορταστική ομελέτα φούρνου

 

ΥΛΙΚΑ:

¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 μεγάλη τομάτα

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κόκκινη

4 μεγάλες πατάτες

6 λουκανικάκια κοκτέιλ

2 αβγά

½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα

200γραμμ. Τυρί φέτα

Αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις βάζουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, όχι να ψηθούν. Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αφήνουμε για 5 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε την τομάτα ψιλοκομμένη και τις πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πιούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα λουκανικάκια κοκτέιλ κομμένα σε ροδέλες και αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά. Λαδώνουμε ένα ταψί πυρίμαχο και αδειάζουμε τα λαχανικά και τις πατάτες. Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το αλατοπίπερο, και στο τέλος προσθέτουμε και τη φέτα θρυμματισμένη. Περιχύνουμε το μείγμα των αβγών στο ταψί μας. Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία στους 180 βαθμούς, περίπου μισή ώρα,  μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα.

 

 

ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Α4

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης