ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τις Βερβερίδου Αλεξάνδρα , Βρανά Μαρία

        Από τα 30 ερωτηματολόγια που μοιραστήκαν στους μαθητές του 2ου λυκείου Εύοσμου με θέμα την μουσική την 2η εβδομάδα του Νοέμβριου συμπεραίνουμε ότι όλοι οι έφηβοι λατρεύουν την μουσική. Τα πιο δημοφιλή ειδή μουσικής είναι η pop η rock η hip-hop, η Rnb, αλλά προς έκπληξη μας και η κλασική μουσική έχει μαγέψει πολλούς έφηβους.

     Μέσα από κάθε είδος μουσικής που ακούει ο καθένας βγάζει συναισθήματα χαράς, λύπης ,πόνου, χαλάρωσης, έντασης, ρομαντισμού και άλλα… Ανάμεσα στους αγαπημένους καλλιτέχνες βρίσκονται ο Κιάμος ,ο Βέρτης ,ο Μαρκόπουλος ,η Rihanna ,ο Eminem και οι Ac/dc.

                               

 

    Ο καθένας είναι διαφορετικός, έτσι διαφορετικός είναι και ο λόγος που θαυμάζει κάποιους καλλιτέχνες. Άλλοτε επηρεάζεται από τη γενική θεματολογία των τραγουδιστών, του καλλιτέχνη, την προσωπικότητα του, την ξεχωριστή φωνή του και άλλοτε για τον ρυθμό , την σύνθεση αλλά και το συναίσθημα που έχει το κάθε τραγούδι

    Έχει παρατηρηθεί  ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της τέχνης. Οι έφηβοι συνήθως <<κατεβάζουν>> δωρεάν τη δισκογραφία των αγαπημένων τους τραγουδιστών, καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που ξοδεύουν χρήματα για κάτι που μπορούν πολύ εύκολα να αποκτήσουν χωρίς κόπο και χρήμα.