ΤΑ 5 ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

Από τη Γκουντσούδη Σοφία 


 

Όλες μας θέλουμε να δείχνουμε απλές και όμορφες και φυσικά δεν θέλουμε να περνάμε απαρατήρητες.
Aυτό το αποτέλεσμα όμως, δεν είναι πάντα και τόσο εύκολο να το πετύχουμε, ειδικά στην περίπτωση που δεν έχουμε την αναγκαία κουλτούρα στο ντύσιμό μας ή τα απαραίτητα ρούχα που θα εξασφαλίσουν την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών μας σε συνδυασμό με την άνεση και την κομψότητα, που είναι απαραίτητα στοιχεία του καθημερινού μας ντυσίματος.
Ας δούμε λοιπόν μαζί τα μυστικά, που θα σας βοηθήσουν να καθιερώσετε την καθημερινή σας chic εμφάνιση και θα κάνουν όλους και όλες γύρω σας νʼ αναρωτιούνται για την ξεχωριστή σας εικόνα.

  • Σωστοί συνδυασμοί

Για ένα chic και παράλληλα απλό και καθημερινό ντύσιμο, θα πρέπει να αποφεύγετε τις έντονες επιλογές στα κομμάτια που θα φορέσετε.  Το κλειδί της επιτυχίας είναι να συνδυάσετε και να ταιριάξετε υφάσματα διαφορετικής υφής που παράλληλα έχουν και διαφορετικό στιλ. Για παράδειγμα, μπορείτε να φορέσετε ένα κλασσικό μεσάτο σακάκι κι από κάτω το αγαπημένο σας ξεβαμμένο τζιν, ολοκληρώνοντας μʼ ένα ζευγάρι γόβες.
Μια άλλη ιδέα είναι να φορέσετε ένα όμορφο μεταξωτό πουκάμισο με βολάν στο V του, που θα το συνδυάσετε από κάτω μʼ ένα απλό χακί παντελόνι και ίσια παπούτσια

  •            Βασιστείτε στα κλασικά

Μια αξιοπρεπής γκαρνταρόμπα, οφείλει να περιλαμβάνει μερικά βασικά κλασικά κομμάτια όπως είναι το τζιν, ένα μαύρο φόρεμα ή ένα εφαρμοστό καλοραμμένο σακάκι.

 

Βεβαιωθείτε λοιπόν, ότι η ντουλάπα σας ικανοποιεί αυτές τις βασικές ανάγκες με ποιοτικές λύσεις, δεδομένου ότι είναι τα θεμέλια για το καθημερινό σας ντύσιμο.

Τα trendy κομμάτια πιθανόν να είναι λιγότερο απαραίτητα και είναι προτιμότερο να τα αγοράζετε την περίοδο των εκπτώσεων. Ένα καλό όμως κι ακριβό τζιν, ποτέ δεν πάει χαμένο, δεν πέφτει από τη μόδα κι ανεβάζει την αξία του όσο παλιώνει.

  • Μην ξεχνάτε την άνεση

Το κομψό casual ντύσιμο δεν είναι απλά ένα μοντέρνο στιλ. Πάνω απʼ όλα είναι ένας τρόπος ζωής.
Το σημείο κλειδί της επιτυχίας αυτού του ύφους είναι να νιώθεις άνετη, και να μην ζεις με την αγωνία, για το αν ακολουθείς κατά γράμμα τις επιταγές της μόδας.
Φυσικά στο ντύσιμό σου, μπορείς να ενσωματώσεις κάποιες από τις τάσεις της σεζόν, προσέχοντας πάντα να μην είναι εις βάρος της άνεσής σου.

  • Αναδείξτε την προσωπικότητά σας

Σε κάθε σεζόν χαρακτηρίζεται από τις ιδιαίτερες, νέες και διαφορετικές τάσεις της μόδας. Άλλοτε τα skinny τζινς, άλλοτε το αντρικό στιλ ή τα animal prints.
Θα πρέπει όμως παράλληλα να προσέχετε, στην προσπάθειά σας να ακολουθήσετε ή ακόμα και να υιοθετήσετε αυτές τις τάσεις, να μην είναι εις βάρος του προσωπικού σας ύφους.Εάν δείτε προσεκτικά ακόμα και τις διάσημες προσωπικότητες που συγκεντρώνουν τα φλας των δημοσιογράφων, είναι πάντα στη μόδα αλλά παράλληλα η κάθε μια τους, φροντίζει να διατηρεί το προσωπικό, χαρακτηριστικό της στιλ.
Διαλέξτε, λοιπόν, αυτό που πραγματικά σας κολακεύει, ανεξάρτητα με το αν είναι στη μόδα ή όχι. Θα είναι το ντύσιμο που πάνω απ’ όλα αναδεικνύει την προσωπικότητά σας.

  • Απλά κοσμήματa

«Ο καλύτερος τρόπος για να είσαι απλή, είναι να μην κάνεις προσπάθεια να δείς ότι είσαι απλή»…
Η μεγάλη ιέρεια της μόδας Coco Chanel, που ήταν αυτή που οριοθέτησε την απλή κομψότητα στο γυναικείο ντύσιμο, έλεγε ότι είναι προτιμότερο να βγάλεις ένα κομμάτι από τα κοσμήματά που φοράς, πριν να βγεις από το σπίτι.
Έτσι, φορώντας μαζί κολιέ σκουλαρίκια και δαχτυλίδια, μπορεί να θεωρηθεί ότι έχετε βγάλει την κοσμηματοθήκη σας βόλτα!
Γιʼ αυτό λοιπόν, μπορεί να είναι καλύτερο να φορέσετε λιγότερα κοσμήματα και φυσικά να ολοκληρώσετε με το εξυπνότερο αξεσουάρ, που δεν είναι άλλο από ένα όμορφο ζευγάρι γυαλιά ηλίου.