Τα στενά παπούτσια, Ζώρζ Σαρρή

Γράφει η Χριστίνα Πετρίδου,

 

Υπόθεση


CatalogueItem.0021696

Βαγία, δύο δωδεκάχρονα παιδιά ο Παναγιώτης και η Ζωή γίνονται οι καλύτεροι φίλοι και μαζί με την παρέα τους δημιουργούν καινούργιες εμπειρίες. Έπειτα από όσες στιγμές έχουν περάσει όλοι, οι δύο  φίλοι ερωτεύονται και αποφασίζουν να οργανώσουν έναν γάμο κρυφά από τους γονείς τους. Δυστυχώς, τους βρίσκουν και επικρατεί μεγάλη αναταραχή ανάμεσα στις δύο οικογένειες. Όμως,  ύστερα από μια συζήτηση τους δικαιολογούν αναγνωρίζοντας πως είναι ακόμα παιδιά. Μετά από αυτό, ο Παναγιώτης πηγαίνει στην Αθήνα με τον κύριο Σωκράτη, αφού πρώτα συζήτησαν με τη Ζωή εκφράζοντας της την επιθυμία του να γίνει δάσκαλος. Έτσι, φεύγει ήρεμος και ευτυχισμένος.

Αγαπημένος μου χαρακτήρας..

Ο αγαπημένος μου χαρακτήρας είναι η Ζωή, επειδή φαίνεται πως είναι μια προσωπικότητα με θετική ενέργεια. Επίσης είναι στοργικοί και συμπονετικοί αφού βρίσκεται δίπλα σε μια δύσκολη στιγμή του αγαπημένου τους φίλου προσπαθώντας να τον καθησυχάσει και να τον βοηθήσει στην απόφασή του. Μου αρέσει, επίσης, που είναι εκδηλωτικοί καθώς δεν κρύβει τα συναισθήματά της προς τον Παναγιώτη και που τελικά παραγκωνίζει τη δική της επιθυμία  βοηθώντας τον να επιλέξει το καλύτερο για το μέλλον του.

Το συστήνω…

Το συγκεκριμένο βιβλίο το συνιστώ ανεπιφύλακτα με μεγάλη σιγουριά. Προτείνω σε φίλους και μαθητές να το διαβάσουν γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον και χαλαρωτικό αφήνοντας μια ευχάριστη νότα. Κατά την ανάγνωση του νιώθεις να περνάει ευχάριστα ο χρόνος σου και ταυτόχρονα να αποκτάς γνώσεις. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι το διαβάζεις εύκολα αφού η γλώσσα του είναι απλή και το ύφος γλαφυρό.

Zorz_Sari-620x440