7ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής (ΜΦΡ) αποτελεί μία πρωτοβουλία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου των ΠΕΚΕΣ της ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας, της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, των Καθηγητών του Α.Π.Θ. και του ΠΑ.ΜΑΚ., καθώς και του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας. Βασικός παιδαγωγικός στόχος της διοργάνωσης αποτελεί η ενθάρρυνση των μαθητών στην ενασχόληση με την κατασκευή και τον προγραμματισμό αυτοσχέδιων ρομποτικών κατασκευών, στην ομαδική εργασία, στην ανάληψη πρωτοβουλιών, στις ίσες ευκαιρίες και στην συνεκπαίδευση, στην καινοτομία και στην ευρεσιτεχνία, μέσα από την ανακαλυπτική μάθηση.

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής είναι πανελλήνιο και στη φετινή διοργάνωση δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και ενθάρρυνση στην μαθητική καινοτομία σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Το Φεστιβάλ θα διοργανωθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά κατ’ εξαίρεση λόγω των υγειονομικών συνθηκών και θα επανέλθει στη δια ζώσης μορφή του όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Παράλληλα θα υπάρξει για τους εκπαιδευτικούς, διαδικτυακό workshop του Εργαστηρίου Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ καθηγητή κ. Χ. Πολάτογλου. Συμμετοχή στο συγκεκριμένο workshop μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ από την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης