ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Λίγα λόγια για μας…

Ο τίτλος της εφημερίδας μας «Τύπος και Υπογραμμός», παρόλο που επιλέχτηκε τυχαία,  υποδηλώνει το βαθμό που οι νέοι μπορεί να είναι  υπεύθυνοι και συνεπείς, αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικοί όταν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες με ενθουσιασμό και αίσθημα συνεργασίας.  Είμαστε  μαθητές του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου, Θεσσαλονίκης, και στα πλαίσια του μαθήματος των Projects-Ερευνητικές εργασίες, επιλέξαμε να δημιουργήσαμε για πρώτη φορά την σχολική χρονιά 2013-2014 την δική μας ηλεκτρονική εφημερίδα.Φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά συνεχίζουμε τη δημοσιογραφική προσπάθεια των συμμαθητών μας, με ευθύνη και όρεξη για να προβάλουμε νέες πρωτοβουλίες  και δράσεις του σχολείου μας, αλλά κυρίως να εκφράσουμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας.

Αρχικά, σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον μέσω του οποίου να εκφράζουμε τις απόψεις  και τους προβληματισμούς μας,να μοιραζόμαστε ενδιαφέρουσες ειδήσεις καθώς και να προβάλουμε τις ποικίλες δράσεις του σχολείου μας, με στόχο να ενημερώσουμε και πιθανόν να ευαισθητοποιήσουμε τους αναγνώστες μας.  Επιλέξαμε να εντάξουμε στήλες καθώς και να επεξεργαστούμε άρθρα, τα οποία να ανταποκρίνονται στα ζητήματα που μας απασχολούν και σχετίζονται άμεσα με τη σχολική ζωή, τον αθλητισμό, την τεχνολογία, τον ελεύθερο χρόνο καθώς και την επικαιρότητα. Πρωταρχικό ρόλο στον αρχικό σχεδιασμό του ηλεκτρονικού μας εντύπου ως προς το περιεχόμενο και τη δομή του έπαιξαν τα αποτελέσματα ερωτηματολογίου που μοιράστηκε στους συμμαθητές μας.

Βασικό ερώτημα ήταν  αρχικά το εξής: Μπορεί μια εφημερίδα να αποτελέσει χώρο έκφρασης και δημιουργικότητας της σχολικής κοινότητας; 

Προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε μια ομάδα ευρηματικών νέων με τις δυνατότητες που μας παρέχει ένα μοντέρνο λογισμικό και έτσι να γίνει η εφημερίδα μας το βήμα των μαθητών αλλά κυρίως να αποτελέσουμε έμπνευση για νέες πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν στους νέους.

Καλή ανάγνωση λοιπόν…

Η ομάδα της σχολικής εφημερίδας του ΓΕΛ  Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου

 

Top