Συνέντευξη από μία έφηβη πρωταθλήτρια

kick-boxing

των  Κώτσια Λήδα, Δρούγου Ειρήνη, Γεωργουσάκη Χρύσα

Η Νικολέτα Νικολούζου, 13 ετών και πρωταθλήτρια στο κικ μπόξινγκ (Kick Boxing), μάς μιλάει για τη σχέση της με τον αθλητισμό και τον υπολογιστή. Η μακροχρόνια και αφοσιωμένη προσπάθειά της μάς ενέπνευσε να περάσουμε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τη με μέτρο χρήση του υπολογιστή. Ας δούμε την εναλλακτική πρόταση που μάς προτείνει…

Ερευνητές: Νικολέτα, ποια είναι η σχέση σου με τον αθλητισμό και γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με αυτόν;

Νικολέτα Νικολούζου: Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Ασχολούμαι με αυτόν από πολύ μικρή ηλικία καθώς οι γονείς μου επέμεναν (ένα πλατύ χαμόγελο σχηματίζεται στα χείλη της). Σου προσφέρει τόσα πολλά! Σωστή ανάπτυξη του σώματος , αίσθημα ελευθερίας και ένα ευχάριστο τρόπο να ξεφεύγεις από το άγχος της καθημερινότητας.

Ερευνητές: Πιστεύεις ότι σε έχει ωφελήσει αρκετά;

Νικολέτα Νικολούζου: Με την ενασχόλησή μου με το κικ μπόξινγκ έχω διαμορφώσει το χαρακτήρα μου. Με έχει διδάξει να είμαι ένα ευσυνείδητο άτομο και να αντιμετωπίζω τα προβλήματα της ζωής με ψυχραιμία.

Ερευνητές: Πώς τα καταφέρνεις με το χρόνο;

Νικολέτα Νικολούζου: Αν επιθυμείς να κάνεις κάτι που θέλεις πολύ, ο χρόνος δεν θα σου σταθεί εμπόδιο. Θα τα καταφέρεις!

Ερευνητές: Τι σου δίνει κίνητρο να συνεχίσεις;

Νικολέτα Νικολούζου: Η ενθάρρυνση των συναθλητών και των προπονητών μου είναι σημαντική για εμένα. Το να ξέρω ότι η σκληρή προσπάθεια θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, με κάνει να είμαι αισιόδοξη και να συνεχίζω τόσα χρόνια.

Ερευνητές: Έχεις σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσεις;

Νικολέτα Νικολούζου: Για να είμαι ειλικρινής ναι, αλλά πάντα «συνερχόμουν» για να σκεφτώ ότι ο αθλητισμός είναι η αγαπημένη μου ενασχόληση. Δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να σταματήσει να κάνει αυτό που αγαπά απλώς επειδή αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες. Αυτές θα υπάρχουν πάντα, αρκεί να καταφέρνεις να τις προσπερνάς και να προχωράς παρακάτω.

Ερευνητές: Ας περάσουμε στα τεχνολογικά μέσα. Ποια είναι η σχέση σου με τον υπολογιστή;

Νικολέτα Νικολούζου: Είναι περιορισμένη λόγω του χρόνου μου αλλά και στο γεγονός ότι το μόνο που μου προσφέρει είναι ενημέρωση και διασκέδαση. Ο αθλητισμός για εμένα είναι πολύ πιο σημαντικός.

Ερευνητές: Υπήρξαν φορές όπου ο υπολογιστής στάθηκε εμπόδιο στην ενασχόληση σου με το κίκ μπόξινγκ;

Νικολέτα Νικολούζου: Δεν έχει υπάρξει φορά όπου ο υπολογιστής στάθηκε εμπόδιο στην ενασχόληση μου με το άθλημα. Όπως προανέφερα η σύγκριση μεταξύ των δύο είναι ανύπαρκτη.

Ερευνητές: Προκειμένου να συνεχίσεις το άθλημα, χρειάστηκε να κάνεις κάποια «θυσία»;

Νικολέτα Νικολούζου: Όχι ακόμη, αλλά αν στο μέλλον χρειαστεί είμαι απολύτως πρόθυμη!

Ευχαριστούμε πολύ την Νικολέτα Νικολούζου για το χρόνο που μάς διέθεσε!

 

Σχολιάστε

Top