ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΗ – ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ !!!

         Στις 7 Οκτωβρίου 2020, και ενώ ένα μεγάλο πλήθος 20.000 με 30.000 διαδηλωτών είχε συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο, ανακοινώθηκαν οι ομόφωνες αποφάσεις του Δικαστηρίου, που περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, την αναγνώριση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας βάση του άρθρου 187 του ΠΚ. Συγκεκριμένα, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι  οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος, Παππάς, Ματθαιόπουλος και ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση δέκα εννέα επιπλέον κατηγορούμενοι. Επιπλέον, ένοχος κρίθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς για όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονταν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επίσης για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν δεκαπέντε επιπλέον κατηγορούμενοι.

     Μέρα με τη μέρα, συνεδρίαση με τη συνεδρίαση η δικαιοσύνη έφτανε όλο και πιο κοντά στην αναπόφευκτη απόφαση: ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Για μια μία ακόμα φορά οι Έλληνες επιδεικνύουν το αντιφασιστικό τους πνεύμα, όπως το έκαναν κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, αλλά και κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας. Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά παγκοσμίως, που ένα φασιστικό κόμμα δικάζεται και, εν τέλει, χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση.

      Να σημειωθεί ότι σε πολλές χώρες υπάρχουν ακροδεξιά κόμματα, τα οποία πολλές φορές έχουν ανησυχητικά μεγάλα ποσοστά.  Επί παραδείγματι, στη Γαλλία το ακροδεξιό κόμμα έφτασε το 2002 και το 2017 να διεκδικεί την Προεδρία, στην Ολλανδία το ακροδεξιό κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 2017 αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα, στην Αυστρία το ακροδεξιό κόμμα εξασφάλισε ποσοστό πέραν του 20% και σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού με τους συντηρητικούς το 1999, ενώ  το 2015 έλαβε την πρώτη θέση με 35%, στη Σουηδία το αντίστοιχο κόμμα κερδίζει συνεχώς εκλογικό έδαφος, ξεπερνώντας το 20%.

        Η πρώτη, όμως, χώρα που λέει ένα ηχηρό όχι στον φασισμό και, μάλιστα, με δικαστική απόφαση είναι η Ελλάδα. Η χώρα, στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία. Η χώρα, στην οποία πριν από 2.500 χρόνια γεννήθηκαν οι ιδέες, οι οποίες οδήγησαν στον Διαφωτισμό.

     Αυτή η απόφαση δεν είναι απλώς το πόρισμα μίας μεγάλης τόσο σε διάρκεια, όσο και σε αριθμό κατηγορουμένων δίκης, είναι μία μεγάλη νίκη για τη δημοκρατία. Ας είναι αυτό το γεγονός η αρχή μίας εποχής κατά την οποία θα αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο όλων των ναζιστικών οργανώσεων και κομμάτων της Ευρώπης και του κόσμου και θα θριαμβεύσουν οι αρχές της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.

Κωνσταντίνος Καρεκλάς

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης