Δε θέλει να πάει στον παιδίατρο.

doctor_a133ee97-f5c8-4bd9-8010-8984e5e4d91a

Σιγά – σιγά μπαίνει ο χειμώνας κυρίως ως προς τις υποχρεώσεις μας και όχι τόσο κλιματολογικά και οι πρώτες ιώσεις έκαναν την εμφάνισή τους. Πολλά νήπια ξεκινούν τον παιδικό σταθμό αλλά δυστυχώς από την εβδομάδα της προσαρμογής καταλήγουν στην εβδομάδα της ίωσης. Και η αλήθεια είναι ότι ο πρώτος χρόνος κυλάει κάπως έτσι. Για αυτό και οι νέες μητέρες πρέπει να ξέρουν ότι ο παιδικός σταθμός σε αυτή την ηλικία έχει ως βασικό σκοπό την κοινωνικοποίηση και αυτονόμηση του νηπίου και όχι τον ελεύθερο χρόνο της μητέρας.

Για πολλούς γονείς η επίσκεψη στον παιδίατρο είναι πονοκέφαλος αφού το παιδί αρνείται να πάει στον γιατρό και κλαίει μόλις τον συναντήσει. Τα νεύρα και οι φωνές θα κουράσουν και εσάς και το παιδί. Ο καλύτερος τρόπος είναι να προμηθευτείτε ένα βιβλιαράκι για την ηλικία του παιδιού που διαπραγματεύεται την αρρώστια και την επίσκεψη στον γιατρό. Έτσι σιγά – σιγά εξηγείστε του ότι είναι άρρωστο, μιλήστε για τον πόνο και τον πυρετό αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να παίρνει το φάρμακό του και να πάει στον γιατρό ώστε να γίνει γρήγορα καλά και να γυρίσει στα παιχνίδια, τους φίλους και το σχολείο του.

Δοκιμάστε να παίξετε μαζί του, προσποιηθείτε τον άρρωστο και αφήστε το παιδί να κάνει τον γιατρό. Στην επόμενη επίσκεψή σας στον γιατρό πάρτε μαζί και τα ιατρικά σας εργαλεία και αφήστε τον/την μικρό/μικρή γιατρό να ακροαστεί τον γιατρό του.

Πολλές φορές οι παιδίατροι δίνουν κάποιο αυτοκολλητάκι ή προσπαθούν με παιχνίδια να κερδίσουν τους μικρούς τους ασθενείς. Αν αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση σας τότε πάρτε εσείς αυτοκόλλητα και σαν επιβράβευση μετά την επίσκεψη δώστε του ένα ή ακόμα καλύτερα κολλήστε το στο χεράκι του να απασχολείται.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης