Μελομακάρονα

Υλικά Συνταγής 240 γραμ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο 240 γραμ. ελαιόλαδο ελαφρύ 50 γραμ. κονιάκ 160 γραμ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι 1 κ.γλ. κοφτό σόδα μαγειρικής 200 [...]

Χωρίς εικόνα

Πανατόνε

Το πανετόνε είναι τύπος ιταλικού γλυκού ψωμιού που προέρχεται από το Μιλάνο (στην τοπική διάλεκτο του Μιλάνου ονομάζεται panetton), συνήθως παρασκευάζεται και καταναλώνεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στη Δυτική, Νότια και Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και στη Λατινική Αμερική, την Ερυθραία,[2] Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά.[3] [...]