Μελομακάρονα ΚΟΤΡΟΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Γενικά 0 Υλικά Συνταγής 240 γραμ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο 240 γραμ. ελαιόλαδο ελαφρύ 50 γραμ. κονιάκ 160 γραμ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι 1 κ.γλ. κοφτό σόδα μαγειρικής 200 γραμ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη 1 κοφτό κ.γλ. γαρύφαλλο 2 κοφτά κ.γλ. κανέλα ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα 900 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ 2 κοφτά κ.γλ. μπέικιν πάουντερ Για το σιρόπι 400 γραμ. ζάχαρη 400 γραμ. νερό 400 γραμ. μέλι θυμαρίσιο ½ λεμόνι (ακέρωτο) αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι