Εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από το δήμο Πειραιά

xristougenna

Μετά τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου και του Πύργου του Πειραιά, καθώς και δύο παραδοσιακών καραβιών στο Μικρολίμανο και στο Πασαλιμάνι, οι υπεύθυνοι του δήμου έχουν προγραμματίσει σειρά χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Η πόλη θα γεμίσει με φωτεινά θεάματα γεμάτα χρώμα και λάμψη, στο Δάσος των Αστεριών, από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ενώ η πλατεία Αλεξάνδρας, θα μεταμορφωθεί για πρώτη φορά σε παραμυθένιο «Χωριό των Ξωτικών» (από Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου έως Κυριακή 9 Ιανουαρίου), όπου μικροί και μεγάλοι «θα μπορούν να θαυμάσουν ένα υπέρλαμπρο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της χώρας, εντυπωσιακό Carousel, χριστουγεννιάτικο τρενάκι, πολλά παιχνίδια, ξωτικά και νεράιδες σε κάθε γωνιά, καθώς και ποικίλες παράλληλες εορταστικές», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Πειραιά.

Τα Σαββατοκύριακα, ο Άγιος Βασίλης θα περιμένει τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα παιδιά, για να διηγηθεί ιστορίες και να μοιράσει απλόχερα ευχές, αγάπη αλλά και δώρα.

Στην ίδια πλατεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού, θα λειτουργήσει και το KIDS CHRISTMAS FEST (Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Δεκεμβρίου). Πρόκειται για ένα εορταστικό διήμερο φεστιβάλ, γεμάτο χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις και πολλές ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές και αθλητικές δράσεις.

Την ίδια ώρα, στις πλατείες Πηγάδας, Θεμιστοκλή, Ευαγγελισμού και Γεννηματά, θα υπάρχουν γιορτινά ξύλινα σπιτάκια με ποικίλες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις για όλη την οικογένεια. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου θα συμμετάσχει και αυτή στο εορταστικό πλαίσιο με γιορτινές νότες και μελωδίες, με τους καθιερωμένους χριστουγεννιάτικους περιπάτους καθώς και με μια μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο (21 Δεκεμβρίου), σε σύμπραξη με το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης