ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

leontarideios-sxoli-02.jpg-1024x684Η Λεονταρίδειος σχολή όπου στεγάζεται το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως αποτελεί ένα νεοκλασικό κτήριο του 1909 δωρεά του Μαρωνίτη εμπόρου Αντώνη Λεονταρίδη. Ως το 1972 λειτουργούσε ως εξατάξιο Γυμνάσιο. Το σημερινό 2ο Γυμνάσιο αποτελούσε μέρος της Λεονταριδείου σχολής και βρισκότανε στον αύλειο χώρο του Αγίου Νικολάου. Εκεί φοιτούσανε μόνο κορίτσια. Αργότερα μετακόμισε στο σημερινό 3ο ΓΕΛ με την ονομασία “Γυμνάσιο Θηλέων”.

Το σχολικό έτος 1979-80, με απόφαση του υπουργείου παιδείας μετονομάστηκε σε «2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης». Λίγα χρόνια αργότερα με την ίδρυση του Πολυκλαδικού Λυκείου μεταφέρθηκε στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης και τα δύο σχολεία συστεγάστηκαν.

αρχείο λήψης (8)

Το 1997 ολοκληρώνεται η ανέγερση του νέου διδακτηρίου στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου και έτσι το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης αποκτά επιτέλους τον δικό του χώρο, ενώ εντάσσεται σε πιλοτικό πρόγραμμα και λειτουργεί με διαφορετικές αίθουσες διδασκαλίας για κάθε μάθημα. Το κτίριο διαθέτει επίσης αίθουσα εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη, εργαστήρια πληροφορικής και τεχνολογίας.

Σήμερα στο σχολείο μας φοιτούν περίπου 400 μαθητές που προέρχονται από την Αλεξανδρούπολη, αλλά και από γειτονικούς οικισμούς και υπηρετούν περίπου 25 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτω. Λειτουργούν 15 τμήματα, 5 ανά τάξη καθώς και τμήματα ένταξης. Διαχρονικά, υλοποιούνται εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα ( etwinning & erasmus), με πιο πρόσφατο το πρόγραμμα erasmus+ με τίτλο «Jardin Pedagogique, Gaspillage Alimentaire», διετούς διάρκειας, το οποίο εγκρίθηκε κατά το σχολικό έτος 2020-21 με τη συμμετοχή τεσσάρων σχολείων. Τα σχολεία των εταίρων του προγράμματος είναι το ένα από τη Γαλλία και δύο σχολεία από τη Ρουμανία.

[video https://www.slideshare.net/2gymalex/ss-215639985?from_action=save Δρυός Πόλη]