Μία παραολυμπιονίκης στην τάξη μας!

Σήμερα, Τρίτη 19/12/2023, για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε τάξης, ήταν μια ιδιαίτερη μέρα! Υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την Ελληνίδα παραολυμπιονίκη κα Δήμητρα Κοροκίδα, η οποία είναι ανάπηρη και μετακινείται με αμαξίδιο.

Μείναμε έκπληκτοι, όπως και εκείνη, όταν διαπίστωσε ότι αυτή ήταν η αίθουσα που φοίτησε στην Α” δημοτικού πριν από πολλά χρόνια!

Μας ζήτησε αμέσως να της απευθυνόμαστε με το μικρό της όνομα, μικροί και μεγάλοι! Δήμητρα λοιπόν!

Μίλησε στους μαθητές μας από καρδιάς, με απλότητα και αμεσότητα. Ήταν μία από μας, παρά τα απίστευτα επιτεύγματα που έχει καταφέρει!

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας ανάπηρος στη χώρα μας και ότι από  αυτή τη μικρή ηλικία μπορούμε αυτό να το ανατρέψουμε δείχνοντας σεβασμό και θεωρώντας τους ανάπηρους ισότιμους ανθρώπους με ίσα δικαιώματα.

Οφείλουμε λοιπόν να μην παρκάρουμε στις θέσεις στάθμευσης αναπήρων, να διατηρούμε ελεύθερα προς χρήση τα πεζοδρόμια κ.α.

Μας μίλησε για τους παραολυμπιακοούς  αγώνες και τα Special Olympics. Είδαμε πολλές φωτογραφίες από αθλητές σε παραολυμπιακά αθλήματα. Σε αρκετές βρισκόταν και η Δήμητρα. Εντυπωσιαστήκαμε από τη ψυχική δύναμη αυτών των ανθρώπων που παρά την αναπηρία τους, πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις και έφτασαν ψηλά. Είναι για μας παράδειγμα ζωής.

Σ ευχαριστούμε Δήμητρα!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε2 δείχνουν τη χαρά και την ευγνωμοσύνη τους από την επίσκεψη σου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου