Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας

???????????????????????????????

Επιμέλεια: Εύχαρις Χριστοδουλοπούλου, Χριστίνα Νικολοπούλου, Βασιλική Παπαγιάννη, Κωνσταντίνα Λίτση. Τάσος Τζοΐτης, Διονύσης Αδαμόπουλος

To 2013 ιδρύθηκε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας με έδρα τις Μηλιές, από μία ομάδα φιλόδοξων νέων ανθρώπων με όρεξη για δουλειά και πολλά σχέδια για το μέλλον.Το Σύνδεσμο αυτό συναντήσαμε στο δρυοδάσος της Φολόης και θέλοντας να μάθουμε περισσότερα για το έργο τους τούς θέσαμε τα παρακάτω ερωτήματα:

Ποιο ήταν το κίνητρο ίδρυσης του συλλόγου;

Κύριο κίνητρο ήταν να αναδειχθεί και να αναπτυχθεί η περιοχή μας, με το να εξοικειώσουμε τον κόσμο με το δάσος, τόσο από τις πόλεις όσο και από τα γύρω χωριά. Ακόμα κι εμείς μέσα από τις δράσεις γνωρίζουμε καινούρια μέρη, αλλά και τον τόπο μας.

Υπάρχουν πολλά μέλη στον Σύλλογο; Τι ηλικίες υπάρχουν;

Ο σύλλογος είναι σχετικά καινούριος, τα εγγεγραμμένα μέλη είναι περίπου 70.Επίσης υπάρχουν πολλοί που συμμετέχουν στις δράσεις του συλλόγου.

Ποιες είναι οι δράσεις του Συλλόγου;

Ο σύλλογος διοργανώνει πεζοπορίες, παιχνίδια μέσα στο δάσος, Φώτο-ράλυ, το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και καθαρισμό του δάσους.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον και πώς σκοπεύετε να αναπτύξετε τον σύλλογο σας;

Ο βασικός μας στόχος είναι να βελτιώσουμε και να αναπτύξουμε τις δράσεις μας. Όσον αφορά τα ορειβατικά μας σχέδια θέλουμε να κάνουμε πάντα κάτι υψηλότερο, όπως για παράδειγμα να ξεκινήσουμε από ένα ποταμάκι και να φθάσουμε στην διάσχιση φαραγγιών ή από μία μικρή κορυφή να κατακτήσουμε μία μεγαλύτερη, ίσως και τη μεγαλύτερη κορυφή της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επιπλέον το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού ξεκίνησε ως μια μικρή δράση και έχει γίνει θεσμός.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί σας πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Υπάρχει ιστοσελίδα του συνδέσμου , επίσης έχουμε σελίδα του Ορειβατικού Συνδέσμου όπου μπορείτε να βρείτε τα τηλέφωνα μας, να διαβάσετε για τις δράσεις μας και γενικά για το πρόγραμμά μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο που διαθέσατε!

Σχολιάστε

Top