Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

111

Η Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε από την ΙΒΒΥ , Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη νεότητα στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Σκοπός ήταν να δημιουργήσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο.  Το βιβλίο είναι ένα παράθυρο στον κόσμο, αφού μέσα από αυτό ενημερωνόμαστε για τις παγκόσμιες εξελίξεις. Όμως η σημαντικότερη προσφορά του είναι η καλλιέργεια του ανθρώπου , ηθική και πνευματική. Είναι μέσο ψυχαγωγίας και γενικά εμφανίζεται ως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Μας συντροφεύει τις ώρες τις πλήξης και της μοναξιάς ενώ ταυτόχρονα μας ψυχαγωγεί. Χωρίς το βιβλίο ο άνθρωπος δε θα γνώριζε την πορεία του στους αιώνες. Είναι βέβαιο πως οι λαοί, που δεν γνωρίζουν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι σε εξαφάνιση και πνευματικό λήθαργο , γιατί η γνώση είναι δύναμη.
Στη συνέχεια δημοσιεύουμε μερικές από τις αφίσες, που ζωγραφίσαμε  για να δείξουμε την μεγάλη μας  αγάπη  για το βιβλίο.

-

 

Σχολιάστε